Bloomberg: Twitch overweegt streamers minder te betalen voor abonnees – IT Pro – Nieuws

Bloomberg: Twitch overweegt streamers minder te betalen voor abonnees – IT Pro – Nieuws

Amazons livestreamingdienst Twitch overweegt zijn verdienmodel op de schop te doen, melden anonieme bronnen aan Bloomberg. Twitch zou bijvoorbeeld minder abonnementsgeld willen uitbetalen aan streamers en advertenties gaan aanmoedigen.

Volgens bronnen van Bloomberg wordt momenteel binnen Twitch gesproken over de mogelijke aanpassingen, waarvan sommige al deze zomer kunnen worden doorgevoerd. Twitch zou bijvoorbeeld overwegen om de inkomsten die streamers krijgen uit kanaalabonnementen, te verlagen. Twitch-kijkers kunnen zich voor een maandelijks bedrag abonneren op het kanaal van een streamer die onderdeel is van de Twitch Affiliate- of Twitch Partner-programma’s.

Momenteel gaat 70 procent van dat abonnementsgeld naar de streamer en de overige 30 procent naar Twitch. De dienst zou nu overwegen om het inkomstenaandeel voor streamers terug te brengen naar 50 procent. Het platform zou ook verschillende partnerniveaus voor streamers kunnen instellen, met verschillende inkomstenpercentages en eisen. Tegelijk kan Twitch de exclusiviteitsbeperkingen van Twitch-partners opschorten, zodat ze ook mogen streamen op diensten als YouTube.

Twitch zou ook nadruk leggen op het vaker afspelen van advertenties. Eerder dit jaar zei het platform al dat het 100 dollar gaat betalen aan streamers die minstens twee minuten aan advertenties afspelen in een uur tijd. Dat doet het bedrijf aan streamers die minstens 40 uur per maand streamen op het platform. Het bedrijf zou nu ook nieuwe incentives voor advertenties overwegen, waaronder een nieuw ‘inkomstenverdelingsmodel’ voor reclames.

Bronnen van Bloomberg benadrukken dat de plannen nog niet vaststaan en dat de overwogen aanpassingen nog geschrapt kunnen worden. Twitch wilde niet reageren op vragen van het financiële persbureau.

Bron: https://tweakers.net/nieuws/196096/bloomberg-twitch-overweegt-streamers-minder-te-betalen-voor-abonnees.html

Giliam Budel

Giliam Budel is bij InternetBlabla.nl betrokken sinds 2020. Giliam is opgegroeid in een klein dorp nabij Utrecht. Ze verhuisde naar Breda om te studeren. Voordat ze betrokken raakte bij InternetBlaBla.nl heeft Giliam even als freelance journalist gewerkt bij een aantal radio stations. Daar versloeg ze politieke en economische verhalen met een digitale component.