Boeings Starliner is met succes gelanceerd en op weg naar ISS – IT Pro – Nieuws

Boeings Starliner is met succes gelanceerd en op weg naar ISS – IT Pro – Nieuws

Boeing is geen Ansoldo Breda die met z’n V250 een algemeen slecht product heeft ontwikkeld dat op allerlei vlakken rammelt en eigenlijk als geheel teruggestuurd kan worden om snel te vergeten.
Men heeft een hoogwaardig product gebouwd […]

Ik weet niet hoe Starliner en V250 zich kwalitatief gezien tot elkaar verhouden, maar als ze na een ontwikkelingstijd van 5 tot 8 (2011/2014-2019) jaar een produkt afleveren met zo veel (80 ‘recommendations’) problemen dat er daarna nog 2,5 jaar nodig is om die op te lossen, dan twijfel ik toch erg aan de kwaliteit, en dan lijkt het woord ‘hoogwaardig’ enigszins overdreven. Het is misschien hoogwaardig vergeleken met een willekeurige machine die voor een willekeurige fabriek gebouwd wordt, waar de veiligheidseisen niet zo hoog zijn, maar het lijkt er beslist niet op wanneer vergeleken met andere vaartuigen voor bemande ruimtevaart.

Een belangrijk verschil met Ansoldo Breda is dat het voor zowel NASA als Boeing eigenlijk geen optie was om het contract op te zeggen. Dan moet de kwaliteit wel écht hopeloos zijn als het contract toch opgezegd wordt.

Edit: De ontwikkeling is strikt genomen in 2011 begonnen (voor een aantal bedrijven in parallel). Van al die bedrijven hebben er twee (Boeing, SpaceX) in 2014 groen licht gekregen voor het uitontwikkelen en uiteindelijk in gebruik nemen van hun ontwerp.

[Reactie gewijzigd door RJG-223 op 20 mei 2022 15:32]

Bron: https://tweakers.net/nieuws/197006/boeings-starliner-is-met-succes-gelanceerd-en-op-weg-naar-iss.html

Giliam Budel

Giliam Budel is bij InternetBlabla.nl betrokken sinds 2020. Giliam is opgegroeid in een klein dorp nabij Utrecht. Ze verhuisde naar Breda om te studeren. Voordat ze betrokken raakte bij InternetBlaBla.nl heeft Giliam even als freelance journalist gewerkt bij een aantal radio stations. Daar versloeg ze politieke en economische verhalen met een digitale component.