Brave Android biedt firewall en vpn voor honderd dollar per jaar

Brave Android biedt firewall en vpn voor honderd dollar per jaar

De Androidversie van de Brave-browser biedt gebruikers nu een geïntegreerde vpn en firewall voor honderd dollar per jaar. Hiervoor werkt Brave samen met ontwikkelaar van beveiligingssoftware Guardian. De firewall en vpn werken niet alleen binnen de browser, maar voor alle apps die op de telefoon worden gebruikt. Het vpn-abonnement is op vijf Androidtoestellen te gebruiken, zolang de Brave-browser daarop is geïnstalleerd.

Volgens Brave voorkomt de dienst ook ongeautoriseerde tracking en blokkeert advertenties. Al het verkeer van gebruikers wordt namelijk naar vpn-servers van Guardian gestuurd, waar trackingverkeer wordt geblokkeerd. De dienst wordt de komende dagen onder Androidgebruikers uitgerold en zal naar verwachting de komende maanden in de desktopversie van Brave verschijnen. Voor gebruikers van de iOS-versie van de browser waren de vpn en firewall al beschikbaar.

Bron: https://www.security.nl/posting/754827/Brave+Android+biedt+firewall+en+vpn+voor+honderd+dollar+per+jaar?channel=rss

Georgino van Hout

Georgino van Hout is een verslaggever voor InternetBlabla.nl. Hij heeft in het verleden voor verschillende cyber security bedrijven geblogd. Door zijn bijdragen aan InternetBlaBla, kunnen we de belangrijke zaken in cyber security blijven verslaan zodat we actueel blijven op het gebied van cyber veiligheid.