Brave Search is uit bèta en laat gebruikers eigen zoekrankings uitkiezen – Computer – Nieuws

Brave Search is uit bèta en laat gebruikers eigen zoekrankings uitkiezen – Computer – Nieuws

Ik vraag me af hoe het met de privacy is van de brave browser en hun nieuwe search engine. nieuws: Brave-browser vult links naar cryptobeurzen aan met referralcode niet echt clean dingen die ze soms doen.

Altijd weer die twee jaar oude koe uit de sloot. Voor niets gaat de zon op. Ik heb liever een browser die op een onschuldige manier wat inkomsten probeert te genereren dan een browser (Firefox) die miljarden (!) krijgt betaald van de advertentiemonopolist (Google) in de hoop dat gebruikers vergeten alle opt-outs uit te zetten.

We gaan toch ook niet eindeloos bij iedere nieuwe release van Ubuntu Linux goedkoop ophef-moderatiepunten scoren door te zeggen dat Canonical opeens je zoekwoorden door ging sturen naar Amazon?

Wat Tweakers overigens niet door middel van een update in dat artikel meldt, is dat dit één dag later alweer was aangepast, en een maand later in zijn geheel was verwijderd. Tijd om dat Tweakers-artikel eens aan te passen.

Laat het eens los, en beoordeel Brave op wat ze doen. Een private search-index aanbieden die je ook nog eens zelf kunt manipuleren. Zelfs duckduckgo heeft geen eigen search-index, maar heeft een dealtje met Microsoft.

[Reactie gewijzigd door Redsandro op 24 juni 2022 00:56]

Bron: https://tweakers.net/nieuws/198344/brave-search-is-uit-beta-en-laat-gebruikers-eigen-zoekrankings-uitkiezen.html

Giliam Budel

Giliam Budel is bij InternetBlabla.nl betrokken sinds 2020. Giliam is opgegroeid in een klein dorp nabij Utrecht. Ze verhuisde naar Breda om te studeren. Voordat ze betrokken raakte bij InternetBlaBla.nl heeft Giliam even als freelance journalist gewerkt bij een aantal radio stations. Daar versloeg ze politieke en economische verhalen met een digitale component.