Brits OM klaagt twee jonge verdachten aan wegens Lapsus$-activiteiten – Computer – Nieuws

Brits OM klaagt twee jonge verdachten aan wegens Lapsus$-activiteiten – Computer – Nieuws

Twee jonge Britten moeten vrijdag voor de rechter verschijnen wegens vermeende betrokkenheid bij criminele activiteiten die onder de naam van de Lapsus$-groepering zijn gepleegd. De verdachten zijn 16 en 17 jaar.

Het Britse Openbaar Ministerie legt de twee tieners volgens de BBC meerdere criminele feiten ten laste. De twee zijn aangeklaagd voor drie gevallen van ongeoorloofd binnendringen van een computer met het doel om ‘de betrouwbaarheid van data aan te tasten’. Ook is er een tenlastelegging van fraude door zich als een ander voor te doen en van het binnendringen in een computer om de toegang tot data te belemmeren.

De jongens van 16 en 17 jaar moeten vrijdag voor het Highbury Corner Magistrates’ Court in Londen verschijnen. Vorige week pakte de politie van de City of London zeven verdachten op wegens criminele digitale activiteiten, waaronder de twee verdachten die vrijdag voor de rechtbank moeten verschijnen. De jongeren zouden opereren onder de naam Lapsus$. Die groep eiste de afgelopen weken meerdere aanvallen tegen bedrijven op, waaronder Microsoft, Okta, Nvidia en Samsung.

Een week geleden meldde Lapsus$ dat meerdere leden ‘op vakantie’ waren. Afgelopen week publiceerde de groep wel gestolen data van het Argentijnse bedrijf Globant.

Bron: https://tweakers.net/nieuws/195124/brits-om-klaagt-twee-jonge-verdachten-aan-wegens-lapsus-activiteiten.html

Giliam Budel

Giliam Budel is bij InternetBlabla.nl betrokken sinds 2020. Giliam is opgegroeid in een klein dorp nabij Utrecht. Ze verhuisde naar Breda om te studeren. Voordat ze betrokken raakte bij InternetBlaBla.nl heeft Giliam even als freelance journalist gewerkt bij een aantal radio stations. Daar versloeg ze politieke en economische verhalen met een digitale component.