Britse rechter geeft goedkeuring voor uitlevering van Julian Assange aan de VS – IT Pro – Nieuws

Britse rechter geeft goedkeuring voor uitlevering van Julian Assange aan de VS – IT Pro – Nieuws

Ik ging redelijk mee in je betoog tot het laatste stuk: mijn haat tegen de staat en haat tegen technologie?
Pardon? Ik weet niet waarop je dat baseert, maar ik ben verre van een haatdragend persoon.
Voel je vrij om dat nader toe te lichten.

Om toch terug te komen op je betoog: ja, ik ben het met je eens dat nuance goed is, zeker als je online reageert want dat kan nogal eens polariserend werken. Maar inhoudelijk ben ik het niet met je eens:
Assange heeft de wet overtreden, zeker. En ik twijfel soms ook aan zijn intenties (hij had duidelijk een vete met Clinton). Als je hem vergelijkt met Snowden, dan heeft hij veel minder zuiver gehandeld.
Maar, en dat is mijn punt hierboven, Assange heeft het opgenomen tegen de machthebbers in het Witte Huis. En dat, ook al volkomen terecht, moet je bekopen met je leven. Vanaf het begin is er geprobeerd Assange uit te schakelen en zelfs te doden (niet veel anders dan wat Poetin met zijn tegenstanders doet)
Je hebt het over ‘vrijspreken’, dat doe ik niet, ik spreek hem niet vrij, maar een eerlijk proces tegen hem zou wel het minste moeten zijn. Dat eerlijke proces is er nooit geweest en komt er ook niet. In 2021 stelde het senaat de Press Freedom Bill voor, die journalisten zouden moeten beschermen tegen ‘buitenlandse agressie’ zodat ze hun werk kunnen doen. Nobel, en het past natuurlijk binnen de VS retoriek, maar ook hypocriet, want ze is niet van toepassing op journalisten die de zittende macht binnen de VS met hun neus op de feiten drukt.
En dat is ondubbelzinnig, een schande. Voor Assange, maar ook voor ons, het vrije volk.

Bron: https://tweakers.net/nieuws/195810/britse-rechter-geeft-goedkeuring-voor-uitlevering-van-julian-assange-aan-de-vs.html

Giliam Budel

Giliam Budel is bij InternetBlabla.nl betrokken sinds 2020. Giliam is opgegroeid in een klein dorp nabij Utrecht. Ze verhuisde naar Breda om te studeren. Voordat ze betrokken raakte bij InternetBlaBla.nl heeft Giliam even als freelance journalist gewerkt bij een aantal radio stations. Daar versloeg ze politieke en economische verhalen met een digitale component.