Broncode van originele WipEout-game voor PSX en Windows verschijnt online – Gaming – Nieuws

Broncode van originele WipEout-game voor PSX en Windows verschijnt online – Gaming – Nieuws

Zoals anderen al aangeven, in principe nooit, en auteursrecht geldt doorgaans 70 jaar.

MAARRRRR…..

Als een bedrijf ontbonden wordt, failliet gaat of noem nog eens een variant waarbij het bedrijf zelf of de uitgever van de game uiteindelijk niet meer bestaat en de franchise/de IP niet door een andere uitgever wordt overgenomen, DAN is er wel degelijk sprake van vrij toegankelijke software, want niemand gaat er meer over.

Abandonware zelf is niet iets officieels, dat is gewoon een term die een handige jongen heeft bedacht zodat we met een min of meer gerustgesteld geweten oude software denken te kunnen downloaden.

Niet dat het mij wat uitmaakt, overigens: games uit het 8 en 16 bit tijdperk, of uit het MS-DOS/Win98 tijdperk zijn wat mij betreft in veel gevallen sowieso zonder enige zorg omtrent eventuele copyright houders te downloaden en te spelen, behalve natuurlijk als er reboots van gemaakt zijn, of ze opnieuw worden aangeboden in een verzamelbundel of via een online platform, zoals op de Nintendo Switch.

Bron: https://tweakers.net/nieuws/194950/broncode-van-originele-wipeout-game-voor-psx-en-windows-verschijnt-online.html

Giliam Budel

Giliam Budel is bij InternetBlabla.nl betrokken sinds 2020. Giliam is opgegroeid in een klein dorp nabij Utrecht. Ze verhuisde naar Breda om te studeren. Voordat ze betrokken raakte bij InternetBlaBla.nl heeft Giliam even als freelance journalist gewerkt bij een aantal radio stations. Daar versloeg ze politieke en economische verhalen met een digitale component.