Capcom brengt DirectX 11-versies Resident Evil 2, 3 en 7 opnieuw uit na kritiek – Gaming – Nieuws

Capcom brengt DirectX 11-versies Resident Evil 2, 3 en 7 opnieuw uit na kritiek – Gaming – Nieuws

Gelukkig luisterd Capcom naar de klachten en doen ze er wat aan.

Zo niet had je altijd nog je geld terug kunnen vragen bij Steam, omdat de opgedrongen update de essentiële producteigenschappen dermate verandert dat het product niet meer overeenkomstig leveringafspraak (min. systeemvereisten) is, zonder dat daar een noodzakelijke reden voor is.

Had je het spel gekocht op 1 jan 2022 of later, had je onder artikel 19 van de nieuwe EU richtlijn voor verkoop en levering van digitale inhoud (EU 2019/770) nog sterker gestaan. Deze richtlijn stelt ronduit dat elke vorm van after-sale modificatie van digitale inhoud die de toegang tot of het gebruik van die inhoud significant hindert, grond is om de koopovereenkomst op te mogen zeggen en restitutie te ontvangen. Enige alternatief wat een verkoper heeft om daar onderuit te komen, is de oude versie van de inhoud blijven leveren – met de kanttekening dat deze met behoud van conformiteit moet zijn.

Dat laatste kan trouwens nog voor een leuke verrassing voor Capcom zorgen:
doordat ze nu zowel de oude als nieuwe versie ondersteunen als één en hetzelfde product zijn ze ook gehouden de oude versie te blijven ondersteunen. Wordt er bijv. een security issue gevonden in de nieuwe versie, dan moeten ze die ook in de oude versie patchen. Althans: Steam zal het als verkopende partij niet leuk vinden als Capcom dat niet doet, en Steam daardoor de gebeten hond wordt die haar verplichtingen niet meer na kan komen…

[Reactie gewijzigd door R4gnax op 16 juni 2022 12:46]

Bron: https://tweakers.net/nieuws/198054/capcom-brengt-directx-11-versies-resident-evil-2-3-en-7-opnieuw-uit-na-kritiek.html

Giliam Budel

Giliam Budel is bij InternetBlabla.nl betrokken sinds 2020. Giliam is opgegroeid in een klein dorp nabij Utrecht. Ze verhuisde naar Breda om te studeren. Voordat ze betrokken raakte bij InternetBlaBla.nl heeft Giliam even als freelance journalist gewerkt bij een aantal radio stations. Daar versloeg ze politieke en economische verhalen met een digitale component.