Capcom brengt in maart 2023 Resident Evil 4-remake uit voor consoles en pc – Beeld en geluid – Nieuws

Capcom brengt in maart 2023 Resident Evil 4-remake uit voor consoles en pc – Beeld en geluid – Nieuws

Toch eigenlijk wel weer benieuwd! Ik was echt enorme fan vroeger, maar de interesse is in de loop der jaren aanzienlijk afgenomen en ik mag me eigenlijk geen fan meer noemen denk ik. Hier hoe ik de reeks heb beleefd:

RE = Top, blijft de engste voor mij. Vooral de ongecensureerde Japanse versie vaak gespeeld.
(ong 50x uitgespeeld)

RE director’s cut = idem

RE2 = Beste uit de serie, vooral door de vele verhaallijnen; elke keer was er wel iets anders als je het verhaal weer opnieuw speelde. Zombie’s kon je hier ook met een shotgun door de helft schieten, en dan kroop het bovenlichaam verder door. Heerlijk!
(ong 100x uitgespeeld op verschillende consoles)

RE3 = Hoewel leuk, erg afgeraffeld door de maker. Geen uitgebreide verschillende verhaallijnen meer en zombie’s kon je ineens niet meer door de helft schieten? WTF? Slordig!
(ongeveer 5x)

RE Remake op Gamecube: Erg vet om alles weer opnieuw te kunnen beleven en het spel had ook prachtige graphics. De zombies zagen er goed uit. Wel jammer dat sommige elementen niet aansloten op het origineel, dat moet je niet doen imo (net als RE3 remake, dat gaat helemaal nergens over)
(ong 5x uitgespeeld)

RE Zero Gamecube = Slecht, totaal niet boeiend.
(1x uitgespeeld)

RE Code Veronica = Supervet en vernieuwend. Wel jammer dat enemy-damage achteruit was gegaan.
(ong 10x uitgespeeld)

RE Code Veronica X = Iemand ervaring hiermee en is het heel anders? Nooit de gelegenheid gehad om het te spelen

RE4 = Wennen, maar uiteindelijk vond ik het op dat moment even goed als RE2, alleen had ook RE4 helaas minder replay waarde; geen uitgebreide meerdere verhaallijnen meer. Hoewel ik een hekel heb aan de Wii, was dit wel echt de juiste console om te spelen voor mij. Dit doordat hier de besturing zo goed werkte. Wat ik ook wel erg slecht vond, was dat elke vijand op dezelfde manier dood neerviel. Kom op zeg? Wel enorm vet verder. Hoewel geen zombies, waren de vijanden supereng! Misschien wel beter dan zombies zelfs, of mag ik dat niet zeggen?
(ong 10x uitgespeeld)

RE5 = Vond het in tegenstelling tot sommige anderen, best een vette game. Ik begon uiteindelijk wel de horror te missen.
(ong 10x uitgspeeld)

RE6 = Geen idee, heb de 3 games allemaal ong 20 minuten gespeeld, maar het pakte me niet (meer) … Misschien te oud voor gamen geworden of moet ik het nog een kans geven?
(0x uitgespeeld)

RE7 = Wel ‘aardig’ voor een keer, ben alleen niet zo van de First person … en het spel had nauwelijks vijanden.
(1x uitgespeeld)

RE2 Remake = In eerste instantie vet, maar dan kom je erachter dat de game geen goede replay waarde heeft. Waar zijn de uitgebreide verschillende scenarios van het origineel? Luie makers, jammer. De zombie’s vond ik wel erg vet gemaakt en het eraf knallen van ledematen voelde wel weer aangenaam.
(4x uitgespeeld)

RE3 Remake = zag geen verband met het origineel en het pakte me niet. Ik word denk ik echt te oud, misschien dat ik het nog een kans moet geven?!

RE Village = Wat is dit? Had totaal geen feeling met het spel… voelde niet echt een impact als ik een vijand doodschoot, zoals ik voorheen wel altijd had in de oude games. Het gaf me geen voldoening meer en alles voelde nep; de graphics spraken me helemaal niet aan.

De andere RE games, heb ik te kort gespeeld om over te oordelen.

Als ik het zo teruglees, is voor mij vooral de replaywaarde achteruit gegaan door het ontbreken van verschillende verhaallijnen. Dat maakte de originele RE2 zo goed! Wel had je in sommige nieuwe RE games ook van die bonusgames waar je binnen de tijd zoveel mogelijk vijanden dood moest maken, dat was wel weer heel cool gedaan, maar ben tegenwoordig te zenuwachtig geworden hiervoor. Bij het aftellen van de klok raak ik gestrest. Niet goed voor m’n hart! Verder spreken de graphics me niet aan en first person al helemaal niet.

Hopelijk krijg ik wel weer zin in RE, vroeger beleefde ik namelijk een prachtige tijd met deze games! Misschien wordt Resident Evil 4 Remake wel weer vet en gooit dit het roer om voor mij. Ik hoop ook op veel uitgebreide verschillende scenarios. Laat maar komen!

Bron: https://tweakers.net/nieuws/197518/capcom-brengt-in-maart-2023-resident-evil-4-remake-uit-voor-consoles-en-pc.html

Giliam Budel

Giliam Budel is bij InternetBlabla.nl betrokken sinds 2020. Giliam is opgegroeid in een klein dorp nabij Utrecht. Ze verhuisde naar Breda om te studeren. Voordat ze betrokken raakte bij InternetBlaBla.nl heeft Giliam even als freelance journalist gewerkt bij een aantal radio stations. Daar versloeg ze politieke en economische verhalen met een digitale component.