Capcom maakt PS5- en Xbox Series-updates Resident Evil 2, 3, en 7 beschikbaar – Gaming – Nieuws

Capcom maakt PS5- en Xbox Series-updates Resident Evil 2, 3, en 7 beschikbaar – Gaming – Nieuws

Capcom heeft per direct de next-gen updates voor Resident Evil 2, 3, en 7 beschikbaar gemaakt. Op de PlayStation 5 en de Xbox Series X is het spel daarmee met een 4k-resolutie en ‘hoge framerates’ te spelen.

Resident Evil 2, Resident Evil 3 en Resident Evil 7 biohazard komen voor de PlayStation 5 en de Xbox Series X niet alleen beschikbaar met 4k-resolutie en hoge framerates, maar ook met ondersteuning voor raytracing en weergave van 3d-audio. Op de Xbox Series S krijgen de games deze functies ook, op waarschijnlijk de ondersteuning voor 4k-resolutie na. Op de PS5 krijgt de game DualSense-ondersteuning.

Onduidelijk is wat Capcom precies bedoeld met ‘hoge framerates’. De games waren al op 60fps op de laatste generatie consoles speelbaar. Mogelijk gaat het om 60fps op 4k-resolutie en 120fps op 1080p, maar details hierover geeft de uitgever niet. Spelers die de games al voor de consoles bezitten, kunnen de updates gratis verkrijgen. Na het doorvoeren van de updates worden savegames overgezet.

Bron: https://tweakers.net/nieuws/197934/capcom-maakt-ps5-en-xbox-series-updates-resident-evil-2-3-en-7-beschikbaar.html

Giliam Budel

Giliam Budel is bij InternetBlabla.nl betrokken sinds 2020. Giliam is opgegroeid in een klein dorp nabij Utrecht. Ze verhuisde naar Breda om te studeren. Voordat ze betrokken raakte bij InternetBlaBla.nl heeft Giliam even als freelance journalist gewerkt bij een aantal radio stations. Daar versloeg ze politieke en economische verhalen met een digitale component.