Check Point koopt Israëlische cyberbeveiligingsstartup Perimeter 81 voor 490 miljoen dollar

Check Point koopt Israëlische cyberbeveiligingsstartup Perimeter 81 voor 490 miljoen dollar


(13 augustus 2023 / JNS)

Check Point Software Technologies koopt de Tel Aviv cybersecurity startup Perimeter 81 voor 490 miljoen dollar, maakte Check Point donderdag bekend.

Perimeter 81 werd in 2018 gelanceerd en bedient wereldwijd 3.000 klanten.

Check Point, dat ook is gevestigd in Tel Aviv, zei dat het van plan is om gebruik te maken van Perimeter 81’s dreigingspreventiemogelijkheden – met name zijn “Zero Trust Access”-systeem – en deze te integreren in de architectuur van Check Point Infinity om uniforme beveiligingsoplossingen te leveren voor gebruikers die werken op netwerken, in de cloud of op afstand. Zero Trust Access is een raamwerk voor cyberbeveiliging dat vereist dat gebruikers voortdurend worden geautoriseerd en geverifieerd.

“Met de komst van hybride werken en de opkomst van cloudtransformatie neemt de vraag naar beveiligingsdiensten die verder reiken dan de netwerkperimeter toe”, zegt Check Point CEO Gil Shwed.

“Door gebruik te maken van de mogelijkheden van Perimeter 8 en deze te integreren in het Check Point Infinity-platform gaan we verder met onze visie om de beste beveiliging te leveren door middel van uitgebreide, samenwerkende en geconsolideerde oplossingen,” voegde Shwed eraan toe.

Perimeter 81 is opgericht in 2018 met een team van meer dan 200 medewerkers en bedient meer dan 3.000 klanten wereldwijd.

Amit Bareket, CEO en medeoprichter van Perimeter 81, zegt: “Deze strategische stap markeert een spannende periode voor ons bedrijf, onze partners en klanten. Door ons aan te sluiten bij Check Point, al meer dan 30 jaar wereldwijd marktleider op het gebied van cyberbeveiliging, willen we de beste SASE-oplossing voor onze klanten leveren. [secure access service edge] platform in de markt te leveren.”

Check Point zei dat het verwacht de overname tegen het einde van het derde kwartaal van 2023 af te ronden.

JNS dient als centraal punt voor een bloeiende gemeenschap van lezers die de onschatbare context waarderen die onze berichtgeving biedt over Israël en hun Joodse wereld.
Sluit u aan bij onze gemeenschap en help ons unieke merk van Joodse journalistiek die zinvol is te ondersteunen..Source link

Internet Blabla

Internet blabla, probeert de beste cyber security content op het internet te verzamelen en in een overzichtelijk geheel te presenteren. Er zijn meerdere artikelen die aangeleverd worden door lezers en cyber security bedrijven, daarnaast zijn er een aantal bloggers en journalisten actief met het plaatsen van actuele cyber security vraagstukken.