Cherry introduceert MX Ultra Low Profile Tactile-switches zonder hoorbare klik – Computer – Nieuws

Cherry introduceert MX Ultra Low Profile Tactile-switches zonder hoorbare klik – Computer – Nieuws

Cherry brengt een stille variant van de Ultra Low Profile-switch op de markt, de MX Ultra Low Profile Tactile. De mechanische switches zijn slechts 3,5 millimeter hoog en maken in tegenstelling tot de reguliere ULP-switch uit 2021 dus geen klikgeluid bij het indrukken.

De nieuwe schakelaars hebben een travel van 1,8 millimeter en vereisen een drukkracht van 65 en 52 centinewton voor respectievelijk het volledig indrukken en het actueren van de switch, zo stelt Cherry. Die specificaties komen allemaal allemaal overeen met die van de reguliere MX Ultra Low Profile, waarbij het gebrek aan een hoorbare klik de onderscheidende factor van de Tactile-variant is. Er is eventueel ook rgb-verlichting onder de schakelaar mogelijk.

De Ultra Low Profile-schakelaars, waaronder dus ook de Tactile-variant, hebben net als de Brown-serie switches van het merk een voelbare drukgrens. In tegenstelling tot een lineaire switch voelt de gebruiker het moment waarop de toets daadwerkelijk aangeslagen wordt. Cherry heeft vooralsnog drie formaten switches. De Ultra Low Profile-serie volgt de in 2018 aangekondigde MX Low Profile-switch met een hoogte van 11,9mm op. De standaard MX-switches zijn 18,5 millimeter hoog.

Cherry laat weten dat de MX Ultra Low Profile Tactile-switches in eerste instantie in de reeds aangekondigde MSI Titan GT77 zullen verschijnen. Ook de premium Corsair Voyager a1600-gaminglaptop maakt van de Tactile-variant van de ultradunne switches gebruik.

Bron: https://tweakers.net/nieuws/198178/cherry-introduceert-mx-ultra-low-profile-tactile-switches-zonder-hoorbare-klik.html

Giliam Budel

Giliam Budel is bij InternetBlabla.nl betrokken sinds 2020. Giliam is opgegroeid in een klein dorp nabij Utrecht. Ze verhuisde naar Breda om te studeren. Voordat ze betrokken raakte bij InternetBlaBla.nl heeft Giliam even als freelance journalist gewerkt bij een aantal radio stations. Daar versloeg ze politieke en economische verhalen met een digitale component.