Chinees bedrijf werkt aan BlackBerry Key 2-kloon met fysiek toetsenbord – Tablets en telefoons – Nieuws

Chinees bedrijf werkt aan BlackBerry Key 2-kloon met fysiek toetsenbord – Tablets en telefoons – Nieuws

De Chinese smartphonemaker Unihertz begint binnenkort een Kickstarter-campagne voor de Titan Slim, een lichtgewicht versie van zijn Titan-telefoon met fysiek toetsenbord. De telefoon is op het eerste gezicht een kloon van de BlackBerry Key2, maar draait op Android.

De Chinese fabrikant maakt meer Android-telefoons met fysieke toetsenborden, die sterk geïnspireerd zijn door BlackBerry-telefoons, maar dan voorzien van Android. De Titan Slim is het dunnere broertje van de Titan Pocket, een ruggedized telefoon met een 3,1″-scherm en een fysiek toetsenbord, en van de Unihertz Titan uit 2019.

Het nieuwe model zou voorzien zijn van een 4,3″-scherm, een 48-megapixelcamera en tot 256GB geheugen, althans dat zijn de geruchten. Unihertz heeft deze nog niet bevestigd. De telefoon zou net als de Titan Pocket draaien op Android 11, aangestuurd door een MediaTek-processor, en is voorzien van Bluetooth 4,1, NFC, dualsim en een vingerafdruklezer en face-unlock. Het toetsenbord kan ook als trackpad gebruikt worden.

PC Mag verwacht dat de telefoon minder dan 400 dollar gaat kosten. De Titan Pocket kost 300 dollar.

De telefoon is uiterlijk een kloon van de BlackBerry Key2, die in 2018 uitkwam met Android 8. Het scherm heeft wel een iets groter formaat, maar een lagere resolutie, als de specs kloppen. Ook heeft de Titan Slim een iets andere toetsencombinatie en een kleine, rode aanknop aan de zijkant. De telefoon moet verschijnen op Kickstarter, schrijft Unihertz, maar het is geen crowdfundingcampagne. Unihertz gebruikt Kickstarter als verkoopplatform, net als bij vorige telefoons.

Bron: https://tweakers.net/nieuws/195578/chinees-bedrijf-werkt-aan-blackberry-key-2-kloon-met-fysiek-toetsenbord.html

Giliam Budel

Giliam Budel is bij InternetBlabla.nl betrokken sinds 2020. Giliam is opgegroeid in een klein dorp nabij Utrecht. Ze verhuisde naar Breda om te studeren. Voordat ze betrokken raakte bij InternetBlaBla.nl heeft Giliam even als freelance journalist gewerkt bij een aantal radio stations. Daar versloeg ze politieke en economische verhalen met een digitale component.