Chrome kan binnenkort notificatiemeldingen van websites automatisch blokkeren – Computer – Nieuws

Chrome kan binnenkort notificatiemeldingen van websites automatisch blokkeren – Computer – Nieuws

Sinds ik naar de laatste Android build op mijn telefoon ben gegaan heb ik al 3 keer gehad dat ik blijkbaar misklikt heb bij de boodschap mag website notificaties sturen.

Wat er gebeurd is dat ik ergens ben, ik wil snel iets opzoeken en in die snelheid heb ik klaarblijkelijk niet correct op nee gedrukt. Vervolgens kom ik er achter dat die website reeds 10 of meer notificaties heeft genereerd op mijn telefoon waarop mijn eerste reactie is, van waar komen die? En wie wilt er nu echt dat een website 10+ notificaties ligt te sturen op een paar uur tijd? Dat is dan bijvoorbeeld een legitieme nieuws website die elk artikel dat ze publiceren pushen als bericht.

Chrome moet geen AI gebruiken om deze “feature” te verbeteren, ze moeten het eruit slopen want niemand zit daar op te wachten. Net zoals gewone apps, vaak spelletjes bij kinderen, niet continu van die nutteloze spam notificaties moeten genereren als “kom terug”, “u koninkrijk wacht op u”, “een nieuwe lootbox is beschikbaar”.

Komt er eigenlijk op neer dat waar men vroeger vooral marketingmails stuurden aan het vervangen zijn met pushberichten. De marketingmails werken namelijk niet meer want volgens GDPR moeten ze dan regelmatig mails sturen met de vraag of ze je gegevens mogen blijven gebruiken waarop ze vervolgens 99% van hun database mogen deleten.

Bron: https://tweakers.net/nieuws/197770/chrome-kan-binnenkort-notificatiemeldingen-van-websites-automatisch-blokkeren.html

Giliam Budel

Giliam Budel is bij InternetBlabla.nl betrokken sinds 2020. Giliam is opgegroeid in een klein dorp nabij Utrecht. Ze verhuisde naar Breda om te studeren. Voordat ze betrokken raakte bij InternetBlaBla.nl heeft Giliam even als freelance journalist gewerkt bij een aantal radio stations. Daar versloeg ze politieke en economische verhalen met een digitale component.