Cisco waarschuwt voor actief aangevallen zerodaylek in IOS XR

Cisco waarschuwt voor actief aangevallen zerodaylek in IOS XR

Cisco waarschuwt organisaties en netwerkbeheerders voor een actief aangevallen zerodaylek in IOS XR waardoor een ongeauthenticeerde aanvaller toegang tot de Redis-database kan krijgen die binnen een container van het systeem draait. Een aanvaller kan zo informatie binnen de Redis-database aanpassen, willekeurige bestanden naar het container bestandssysteem schrijven en informatie over de Redis-database achterhalen.

Vanwege de configuratie van de container waarin de Redis-database draait kan een aanvaller geen willekeurige code uitvoeren. De impact van de kwetsbaarheid, aangeduid als CVE-2022-20821, is op een schaal van 1 tot en met 10 beoordeeld met een 6.5. Volgens Cisco wordt het probleem veroorzaakt doordat op systemen waar het health check package is geïnstalleerd standaard tcp-poort 6379 wordt geopend.

Om misbruik van de kwetsbaarheid te voorkomen kan de health check worden uitgeschakeld of tcp-poort 6379 via een Infrastructure Access Control List (iACL) worden geblokkeerd. Daarnaast zijn er beveiligingsupdates uitgebracht. Cisco ontdekte de kwetsbaarheid bij het onderzoeken van een supportcase. Vanwege het waargenomen misbruik adviseert de netwerkgigant om de genoemde workarounds toe te passen of de update te installeren.

Bron: https://www.security.nl/posting/754378/Cisco+waarschuwt+voor+actief+aangevallen+zerodaylek+in+IOS+XR?channel=rss

Georgino van Hout

Georgino van Hout is een verslaggever voor InternetBlabla.nl. Hij heeft in het verleden voor verschillende cyber security bedrijven geblogd. Door zijn bijdragen aan InternetBlaBla, kunnen we de belangrijke zaken in cyber security blijven verslaan zodat we actueel blijven op het gebied van cyber veiligheid.