CMS-software Joomla ondersteunt nu ook multifactorauthenticatie

CMS-software Joomla ondersteunt nu ook multifactorauthenticatie

Er is een nieuwe versie van het contentmanagementsysteem (CMS) Joomla verschenen die gebruikers ook via multifactorauthenticatie (MFA) laat inloggen. Joomla ondersteunde al tweefactorauthenticatie, maar heeft nu ook support voor MFA toegevoegd. Beheerders kunnen daardoor verschillende authenticatiemethodes voor het inloggen op hun website toevoegen, zoals een Yubi-key, webauthenticatiecode, verificatiecode of via e-mail verstuurde code.

Bij multifactorauthenticatie in Joomla 4.2 moeten gebruikers eerst inloggen met gebruikersnaam en wachtwoord. Daarna verschijnt een volgend scherm om de tweede authenticatiemethode in te voeren. Het is daardoor niet meer mogelijk om een 2FA-code op dezelfde pagina als de inlogpagina in te voeren, zo laten de releasenotes weten. Volgens W3Techs draait 1,6 procent van alle websites op internet op Joomla.

Bron: https://www.security.nl/posting/764984/CMS-software+Joomla+ondersteunt+nu+ook+multifactorauthenticatie?channel=rss

Georgino van Hout

Georgino van Hout is een verslaggever voor InternetBlabla.nl. Hij heeft in het verleden voor verschillende cyber security bedrijven geblogd. Door zijn bijdragen aan InternetBlaBla, kunnen we de belangrijke zaken in cyber security blijven verslaan zodat we actueel blijven op het gebied van cyber veiligheid.