CNN trekt na een maand stekker uit eigen betaalde streamingsdienst CNN+ – Beeld en geluid – Nieuws

CNN trekt na een maand stekker uit eigen betaalde streamingsdienst CNN+ – Beeld en geluid – Nieuws

Kan alleen maar goed zijn voor de consument. Als er uiteindelijk maar een 3 of 4 tal overblijven (zeg maar Netflix, Disney+, Amazon Prime en HBO Max om er gewoon namen op te plakken)

Ik weet niet of dat zo goed is voor de consument, je ziet bv. bij Netflix, dat de prijzen gestaag omhoog gaan nadat ze marktdominantie hadden bereikt (in het westen?). Dat zie tot op zekere hoogte ook bij Disney+, nadat ze een goede launch hadden gehad ging de prijs omhoog met bijna 30%, sure het was de toevoeging van STAR maar daar had niemand om gevraagd…

Amazon Prime is moeilijk iets over te zeggen vanuit het Nederlandse perspectief, spotgoedkoop met €3/maand, maar zeer beperkt qua (onbetaalde) keuze.

Vergeet ook Apple niet, ik zie eerlijk gezegd niet gebeuren dat Apple uit de markt voor series/films stapt (of games via Arcade). Dat is teveel onderdeel van hun abonnementen structuur. Gezien de kas van Apple, zou ik eerder overnames verwachten zoals Disney dat ook heel veel heeft gedaan… Het zou me niets verbazen als ze bv. een Warner Bros. Discovery, Inc. overnemen.

Paramount+ is relatief groot, wordt ook eerdaags gelanceerd in de rest van Europa…

En dan hebben we het niet eens over wat er vanuit China/India kan overwaaien…

Bron: https://tweakers.net/nieuws/195898/cnn-trekt-na-een-maand-stekker-uit-eigen-betaalde-streamingsdienst-cnn+.html

Giliam Budel

Giliam Budel is bij InternetBlabla.nl betrokken sinds 2020. Giliam is opgegroeid in een klein dorp nabij Utrecht. Ze verhuisde naar Breda om te studeren. Voordat ze betrokken raakte bij InternetBlaBla.nl heeft Giliam even als freelance journalist gewerkt bij een aantal radio stations. Daar versloeg ze politieke en economische verhalen met een digitale component.