Commerciële gebruikers en overheden moeten wellicht betalen voor gebruik Twitter – IT Pro – Nieuws

Commerciële gebruikers en overheden moeten wellicht betalen voor gebruik Twitter – IT Pro – Nieuws

Elon Musk laat weten dat er wellicht een kleine vergoeding ingesteld gaat worden voor commerciële gebruikers en overheden die gebruikmaken van Twitter. Musk nam onlangs Twitter over voor 41 miljard euro.

Elon Musk geeft verder geen nadere details, zoals een specificering van welke commerciële gebruikers en overheidsgebruikers mogelijk te maken krijgen met de betalingseis, om welke bedragen het dan zou gaan en wanneer dit in zou gaan. Hij zegt alleen dat er mogelijk sprake zal zijn van een ‘kleine vergoeding’.

Musk zegt daar meteen bij dat Twitter altijd gratis te gebruiken zal zijn voor casual users. Dat zal waarschijnlijk mede zo blijven, omdat hij de overname van Twitter als een belangrijke stap ziet om het socialemediaplatform als een ‘publiek dorpsplein’ te handhaven en uit te bouwen, waarin iedereen zijn zegje moet kunnen doen.

Een week geleden bereikten Twitter en Musk een akkoord over een overnamebedrag van 41 miljard euro, of 44 miljard dollar. Musk gaf aan dat hij Twitter ‘beter dan ooit’ wil maken en nieuwe functies wil introduceren. Ook zei hij dat de algoritmes op het platform openbaar moeten worden. Verder wil de in Zuid-Afrika geboren Amerikaan spambots harder aanpakken en ‘alle mensen’ op het platform gaan authenticeren.Bron: https://tweakers.net/nieuws/196318/commerciele-gebruikers-en-overheden-moeten-wellicht-betalen-voor-gebruik-twitter.html

Giliam Budel

Giliam Budel is bij InternetBlabla.nl betrokken sinds 2020. Giliam is opgegroeid in een klein dorp nabij Utrecht. Ze verhuisde naar Breda om te studeren. Voordat ze betrokken raakte bij InternetBlaBla.nl heeft Giliam even als freelance journalist gewerkt bij een aantal radio stations. Daar versloeg ze politieke en economische verhalen met een digitale component.