Commissie voor Digitale Zaken krijgt volgende maand cyberspiekbriefjes

Commissie voor Digitale Zaken krijgt volgende maand cyberspiekbriefjes

De vaste commissie voor Digitale Zaken krijgt volgende maand verschillende spiekbriefjes over cybersecurity uitgereikt. De cyberspiekbriefjes zijn ontwikkeld door experts en moeten politici op een toegankelijke manier informatie bieden wanneer ze de betreffende kennis niet paraat hebben. Het gaat dan bijvoorbeeld om zaken als end-to-end encryptie, domain name system (DNS) en tweefactorauthenticatie.

De cyberspiekbriefjes zijn te vinden op VeiligInternetten.nl en ontwikkeld vanuit overheid en bedrijfsleven. De vaste commissie voor Digitale Zaken werd vorig jaar april vastgesteld en houdt zich bezig met digitale ontwikkelingen. Het gaat dan om opkomende en toekomstige technologieën, digitaal burgerschap en democratie, digitale grondrechten en data-ethiek, digitale infrastructuur en economie, online veiligheid en cybersecurity en digitaliserende overheid.

De commissie zorgt naar eigen zeggen voor verbinding in de behandeling van digitale dossiers op de diverse beleidsterreinen. Op verzoek van commissielid Rajkowski (VVD) zal VeiligInternetten.nl de cyberspiekbriefjes volgende maand aan de commissie uitreiken (pdf).

Image

Bron: https://www.security.nl/posting/753436/Commissie+voor+Digitale+Zaken+krijgt+volgende+maand+cyberspiekbriefjes?channel=rss

Georgino van Hout

Georgino van Hout is een verslaggever voor InternetBlabla.nl. Hij heeft in het verleden voor verschillende cyber security bedrijven geblogd. Door zijn bijdragen aan InternetBlaBla, kunnen we de belangrijke zaken in cyber security blijven verslaan zodat we actueel blijven op het gebied van cyber veiligheid.