Complexiteit van bedrijfsapparaten belemmert beveiliging, zegt Absolute

Complexiteit van bedrijfsapparaten belemmert beveiliging, zegt Absolute


Complexiteit van bedrijfsapparaten belemmert beveiliging, zegt Absolute

Beveiliging wordt gehinderd door de toegenomen complexiteit van apparaatomgevingen en netwerken op bedrijfsniveau, aldus een nieuw rapport.

Absolute Software heeft zijn 2023 Resilience Index uitgebracht en concludeert dat de inzet van meer beveiligingsapparaten de netwerkbeveiliging juist belemmert, in tegenstelling tot wat vaak wordt gedacht.

Het rapport analyseerde de gegevens van 14 miljoen apparaten van over de hele wereld en deed een aantal bevindingen die inzicht kunnen bieden aan bedrijven die op zoek zijn naar meer cybersecurity.

Volgens Absolute hebben bedrijfsapparaten gemiddeld 67 apps geïnstalleerd, waarbij 10 procent van de apparaten meer dan 100 apps heeft geïnstalleerd, waardoor de complexiteit dramatisch toeneemt.

Algemeen wordt aangenomen dat meer beveiligingstoepassingen meer beveiliging betekenen, wat ertoe leidt dat organisaties een aanzienlijk bedrag uitgeven aan een breed scala aan beveiligingsoplossingen.

“Alleen al aan endpointbeveiliging geven we jaarlijks tientallen miljarden dollars uit. Het is dan ook niet verwonderlijk dat er meer dan 11 beveiligingstoepassingen zijn geïnstalleerd op de gemiddelde laptop die op het werk wordt uitgegeven”, aldus Absolute in het rapport.

Het rapport vervolgde met de conclusie dat het feit dat op bedrijfsapparaten meer dan één toepassing is geïnstalleerd voor essentiële beveiliging “aangeeft dat veel organisaties geen inzicht hebben in de software-inventarisatie op hun apparatenpark, meer software draaien dan nodig is, of gewoon geloven dat hoe meer tools worden ingezet, hoe veiliger ze zijn”.

Bovendien heeft het post-COVID-19-werkmodel een aanzienlijk effect op de cyberbeveiliging van ondernemingen, vooral door de dramatische toename van de complexiteit.

pictogram ontdekkenISCOVER

Nu het aantal gebruikte apparaten en de daarop geïnstalleerde programma’s steeds minder homogeen worden omdat het personeel zijn eigen apparaten gebruikt, hebben IT- en beveiligingsmedewerkers het moeilijker om beveiligingsproblemen te beheren en te diagnosticeren.

“Als voorbeeld: meer dan 80 procent van de apparaten gebruikt het Microsoft® Windows® OS, waarbij de grote meerderheid Windows 10 gebruikt”, aldus Absolute.

“Op het eerste gezicht lijkt dit misschien homogeen en gemakkelijk te beheren; de realiteit is echter dat IT’ers worstelen om de endpoints van hun werknemers up-to-date te houden met 14 verschillende versies en meer dan 800 builds en patches aanwezig.”

Wanneer medewerkers op afstand in het buitenland werken, worden beveiliging en netwerkbeheer steeds complexer en moeilijker.

“De verschillende locaties van werknemers op afstand maken deze toch al aanzienlijke complexiteit nog groter”, aldus Absolute.

“Zij voeren nu belangrijke werkzaamheden uit op netwerken die hun organisaties niet bezitten of controleren, waardoor de risicoblootstelling van een organisatie dramatisch toeneemt.

“En zelfs binnen locaties kunnen gebruikers vaak wisselen tussen apparaten en netwerken – van een laptop op de Wi-Fi van hun favoriete coffeeshop tot een mobiel apparaat op het mobiele netwerk van een provider, terwijl ze bijvoorbeeld op de terugweg naar huis een productieve online vergadering proberen te houden.”

Ga voor meer informatie en het volledige rapport hier naar de website van Absolute.

Daniel Croft

Daniel Croft

Daniel Croft, geboren in het hart van Western Sydney, is een gepassioneerde journalist met verstand van en ervaring met schrijven in de technologische ruimte. Na zijn studie aan de Macquarie University kwam hij in 2022 bij Momentum Media en schreef hij voor een aantal publicaties, waaronder Australian Aviation, Cyber Security Connect en Defence Connect. Buiten het schrijven heeft Daniel een grote interesse in muziek en speelt hij in bands in Sydney.

Complexiteit bedrijfsapparaten belemmert beveiliging, zegt Absolute

zakenmensen-venster-dc_drhir7.jpg

cybersecurity-logo

Laatst bijgewerkt: 26 april 2023

Gepubliceerd: 26 april 2023Source link

Internet Blabla

Internet blabla, probeert de beste cyber security content op het internet te verzamelen en in een overzichtelijk geheel te presenteren. Er zijn meerdere artikelen die aangeleverd worden door lezers en cyber security bedrijven, daarnaast zijn er een aantal bloggers en journalisten actief met het plaatsen van actuele cyber security vraagstukken.