Consumentenbond: Viaplay moet klanten compenseren voor beeldkwaliteit F1-streams – Beeld en geluid – Nieuws

Consumentenbond: Viaplay moet klanten compenseren voor beeldkwaliteit F1-streams – Beeld en geluid – Nieuws

Niet flauw bedoelt, maar hoe denk je het te kunnen meten/laten zien met spullen die iedereen in huis heeft en ter beschikking heeft?

Er werd bij Kassa ook gesproken ‘doe een speedtest’ om te laten zien dat het niet aan je verbinding ligt. De standaard-speedtest die iedereen doet van Ookla, is een korte test van een paar seconden die effectief een soort piek-snelheid laat zien.

Zo’n stream heeft slechts maximaal 8-20Mbit nodig, maar wel continue. Zo’n speedtest laat dan bijvoorbeeld zien dat je 300Mbit downloadt van een compleet andere server. Op het moment dat je zelf ‘minder’ dan 8-20Mbit haalt, had je dat best wel aan andere dingen gemerkt.

Stel dat ze tijdens de stream een snelheids-meting doen. Dan zie je 12Mbit of 3Mbit of 20Mbit. Dan weet je nog steeds niks. Ligt het aan je switch, je ‘internetmodem’, ergens op de lijn, enz. enz. enz.

Als je al een soort stabiliteitsmeting wil kunnen doen, moet je dus eigenlijk 100GB aan willekeurige data downloaden, en dan continue de snelheid meten. Dan meet je de stream. En idealiter meet je die bij de eerste hop bij je ISP. Dan kan je in elk geval jouw eigen lijntje verifiëren.
Vervolgens moet je een soort jitter-meting doen, door heel lang heel veel pings naar iets te sturen, en dan gaan meten wat de maximale en gemiddelde afwijkingen zijn. Dit ook weer zo kort mogelijk bij je ISP.

Echter. Bovenstaande metingen moet je niet met z’n allen tegelijk doen, want dan meet je eerder de capaciteit van de testapparatuur dan van je internetverbinding.

En laten we eerlijk zijn. Kassa is natuurlijk primair een ‘klaag-programma’. Geen onderzoeksprogramma. Kassa haal natuurlijk echt dingen aan die echt niet goed zijn of door de beugel kunnen, maar ze zorgen over het algemeen niet voor echte oplossingen. Hooguit dat de algemene ‘media-druk’ op hun ‘klaag-toon’ ergens voor kan zorgen, maar veel meer dan dat ook weer niet.

Dit gezegd hebbende, en als ik alles lees en hoor over Viaplay, klinkt het echt als een probleem aan hun kant. Ik vermoed dat zij onvoldoende caching-servers hebben bij ISPs/CDNs/enz. Dit is uiteraard puur een vermoeden en gebaseerd op de klachten die men heeft. Voornamelijk omdat niet ‘iedereen’ er last van heeft, maar ‘slechts veel’ mensen er last van hebben.
Een andere optie is, is dat hun applicaties niet goed genoeg kunnen tegen haperende streams. Voor een streaming-app is het heel erg van belang dat ze tegen ‘haperingen bij de inkomende data’ kunnen. Dit is deels op te lossen door diepere caching en aan piek-streams te down. (dus steeds een ‘burst’ aan data opsturen, ipv een continue stroom. Dus dat je iedere keer in 0.5 seconden voor 2.5 seconden aan data opstuurt en dat iedere 2 seconden), zo kan je dus met 4x zoveel klanten voorzien van data in dezelfde tijd met dezelfde bandbreedte (niet snelheid!) (Dit is echter kort door de bocht berekend, er komt meer bij kijken natuurlijk qua overhead e.d.). Dit zijn echter zaken die zowel aan de versturende kant als aan de ontvangende kant geregeld moet worden en wat zij uiteraard ook weten.

Zolang Viaplay niet zelf met technische informatie komt, kunnen we het alleen maar gissen, naar waar het aan ligt.

Bron: https://tweakers.net/nieuws/197376/consumentenbond-viaplay-moet-klanten-compenseren-voor-beeldkwaliteit-f1-streams.html

Giliam Budel

Giliam Budel is bij InternetBlabla.nl betrokken sinds 2020. Giliam is opgegroeid in een klein dorp nabij Utrecht. Ze verhuisde naar Breda om te studeren. Voordat ze betrokken raakte bij InternetBlaBla.nl heeft Giliam even als freelance journalist gewerkt bij een aantal radio stations. Daar versloeg ze politieke en economische verhalen met een digitale component.