Cryptovalutahandelsplaats Bitvavo biedt dekking bij diefstal tot 100.000 euro – IT Pro – Nieuws

Cryptovalutahandelsplaats Bitvavo biedt dekking bij diefstal tot 100.000 euro – IT Pro – Nieuws

Vraag is natuurlijk wat er gebeurt wanneer er mogen een digitale ‘bankoverval’ plaatsvind bij Bitvavo, en alle crypto is weg. Kunnen zij dan netjes voor alle houders hun schade tot €100.000 vergoeden?

Die ene gebruiker die zijn coins via phising verliest en onder deze regeling schadeloos wordt gesteld vind ik niet zo spannend. Maar dat valt bij een normale bank ook niet onder het deposito garantie stelsel. Voor dat soort gevallen zou ik het dan ook niet vergelijken met het deposito garantie stelsel dat we kennen voor banken.

Dat stetsel treed voor zover ik weet pas in gang wanneer een deelnemende bank (verplicht in NL volgens mij als je een bankvergunning hebt), niet meer aan haar verplichtingen jegens haar klanten kan voldoen.

En dat zou voor mij hier eigenlijk de belangrijkste vraag zijn, is deze belofte wanneer het er echt op aankomt gebakken lucht, of kan Bitvavo, wanneer zij niet meer kan voldoen aan haar verplichtingen jegens haar klanten, alsnog deze klanten voor maximaal €100.000 schadeloos stellen. Zo ja, dan zou deze garantie voor mij echt meerwaarde hebben, anders eigenlijk niet.

Bron: https://tweakers.net/nieuws/197614/cryptovalutahandelsplaats-bitvavo-biedt-dekking-bij-diefstal-tot-100000-euro.html

Giliam Budel

Giliam Budel is bij InternetBlabla.nl betrokken sinds 2020. Giliam is opgegroeid in een klein dorp nabij Utrecht. Ze verhuisde naar Breda om te studeren. Voordat ze betrokken raakte bij InternetBlaBla.nl heeft Giliam even als freelance journalist gewerkt bij een aantal radio stations. Daar versloeg ze politieke en economische verhalen met een digitale component.