Cyberaanval: Clearview verliest 1,1m dollar – ReadWrite

Cyberaanval: Clearview verliest 1,1m dollar – ReadWrite


De Canadese energieproducent Clearview Resources Ltd heeft de bevindingen rond de cyberaanval bekendgemaakt die het bedrijf $1,1m heeft gekost.

Het bedrijf gaf een eerder een persverklaring waarin de gebeurtenissen op 6 december 2023.

“Clearview is bezig met het beoordelen van de impact op de activiteiten van het bedrijf. We zijn niet op de hoogte van aanwijzingen dat gegevens van klanten, leveranciers of medewerkers door de situatie zijn gecompromitteerd of misbruikt. “

Het bedrijf schakelde onafhankelijke beveiligingsexperts in om het incident te onderzoeken, wat leidde tot de informatie van vandaag over de cyberaanval.

1,1 miljoen dollar verloren

Er is nu onthuld dat een cyberbeveiligingsincident werd gepleegd via een gecompromitteerd e-mailadres, dat vervolgens werd gebruikt om bedrijfsgelden door te sluizen naar een rekening van een derde partij.

Volgens de meest recente update van het bedrijf heeft Clearview “een cyberbeveiligingsincident meegemaakt waarbij een intern e-mailadres werd gecompromitteerd en gebruikt door frauduleuze actoren om de overdracht van bepaalde bedrijfsgelden om te leiden naar een rekening van een derde partij. Het misdrijf resulteerde in het verlies van $1,5 miljoen.”

Er werd onmiddellijk contact opgenomen met de technologiepartner van het energiebedrijf en Clearview beperkte verschillende functies. Gelukkig was er “geen materiële impact op de activiteiten” toen deze belangrijke bedrijfssystemen eenmaal waren hersteld.

Het bedrijf heeft gezegd dat het de gebeurtenissen die plaatsvonden in december vorig jaar zal blijven onderzoeken en hoopt samen met experts van derden en leden van de wetshandhavingsinstanties het verloren geld terug te krijgen.

De energieleverancier is echter realistisch dat “vanwege de aard van de cyberbeveiliging

incident, deze inspanningen mogelijk niet resulteren in de teruggave van alle of een deel van de gestolen fondsen.”

Noord-Amerikaanse gegevens en beveiliging

In ander data- en beveiligingsnieuws is de Biden regering aangekondigd nieuwe cyberbeveiligingseisen voor ziekenhuizen aangekondigd.

De Centers for Medicare & Medicaid Services, een onderdeel van het Department of Health and Human Services, zal deze regels naar verwachting binnen een maand voorstellen.

Dit zou moeten leiden tot meer banen in deze sector. In een recent bericht hebben we gekeken naar de top Cyberbeveiligings in de Verenigde Staten, met een overzicht van de beste plaatsen om te werken in deze opkomende Amerikaanse markt.

Beeldkrediet: Pixabay; Pexels
Source link

Internet Blabla

Internet blabla, probeert de beste cyber security content op het internet te verzamelen en in een overzichtelijk geheel te presenteren. Er zijn meerdere artikelen die aangeleverd worden door lezers en cyber security bedrijven, daarnaast zijn er een aantal bloggers en journalisten actief met het plaatsen van actuele cyber security vraagstukken.