Cyberbeveiliging, AI en cloud deal roundup, CIOSEA Nieuws, ETCIO SEA

Cyberbeveiliging, AI en cloud deal roundup, CIOSEA Nieuws, ETCIO SEA


De eerste maand van het jaar kende ook een aantal investeringen in startups op het gebied van cloud, data, cyber en AI. Maar de maand kende een groter aantal overnames. Hoewel er geen grote financieringen werden aangekondigd, kondigde ExtraHop, een leider in cloud-native netwerkdetectie en -respons (NDR), aan dat het 100 miljoen dollar aan groeikapitaal heeft binnengehaald.

Ondertussen kondigde Google zijn plannen aan om 1 miljard dollar te investeren in een datacenter in het Verenigd Koninkrijk.

Op het gebied van overnames kondigde Hewlett Packard Enterprise plannen aan om Juniper Networks (JNPR.N) te kopen in een deal waarbij de netwerkapparatuurmaker wordt gewaardeerd op ongeveer $ 13 miljard, aldus Reuters. De deal zou het aanbod van kunstmatige intelligentie (AI) van het bijna 100 jaar oude technologiebedrijf helpen versterken.

In ander nieuws tekende IBM een definitieve overeenkomst voor de overname van de applicatiemoderniseringscapaciteiten van Advanced, waarmee een combinatie van talent, tools en kennis wordt toegevoegd aan de mainframetoepassing- en datamoderniseringsdiensten van IBM Consulting.

Hier volgt een korte blik op een aantal financieringsdeals en overnames die in januari plaatsvonden in de cloud, data en AI-ruimte.

Financieringen/investeringen

Aqua Security haalt $60 miljoen op

Aqua Security, de pionier op het gebied van cloud native security, kondigde aan dat het $60M aan financiering heeft binnengehaald, geleid door nieuwe investeerder Evolution Equity Partners, met deelname van bestaande investeerders Insight Partners, Lightspeed Venture Partners en StepStone Group. De financiering, een uitbreiding van de Series E ronde van het bedrijf, plaatst Aqua’s waardering boven de $1B.

SBOM-automatiseringsplatform Vigilant Ops haalt $2 miljoen aan zaaifinanciering binnen bij DataTribe

DataTribe, een wereldwijde cyberfoundry die investeert in en meebouwt aan de volgende generatie cyberbeveiligings- en datawetenschapsbedrijven, heeft onlangs een seed-investering van $ 2 miljoen aangekondigd in Vigilant Ops, een toonaangevend automatiseringsplatform voor het genereren, onderhouden en geverifieerd delen van gecertificeerde Software Bill of Materials (SBOM). Vigilant Ops zal de financiering gebruiken om de mogelijkheden van zijn InSight-platform uit te breiden naar meerdere kritieke infrastructuursectoren.

Perplexity haalt $73,6 miljoen op in Serie B-financieringsronde

Om de snelle adoptie door consumenten en de uitbreidingsplannen te ondersteunen, heeft Perplexity AI, een startup met een generatieve AI-zoekmachine, onlangs 73,6 miljoen dollar aan Series B-financiering opgehaald bij betrouwbare VC-firma’s en prominente tech-visionairs. IVP leidde de ronde met aanhoudende steun van Seed- en Series A-investeerders NEA, Elad Gil, Nat Friedman en Databricks, evenals nieuwe investeerders NVIDIA, Jeff Bezos (via Bezos Expeditions Fund), Tobi Lutke, Bessemer Venture Partners, Naval Ravikant, Balaji Srinivasan, Guillermo Rauch, Austen Allred, Factorial Funds en Kindred Ventures, onder anderen. Voortbouwend op de Serie A van vorig jaar heeft het bedrijf tot nu toe $100 miljoen opgehaald.

anecdotes haalt $25 miljoen op in Serie B-financiering

anecdotes, een innovatieve leider in enterprise GRC-technologie (Governance, Risk and Compliance), kondigde aan dat het $25 miljoen heeft opgehaald in een Serie B-financieringsronde, waarmee het totaal opgehaalde kapitaal is gestegen naar $55 miljoen. Met name Vertex en DTCP zijn toegetreden als nieuwe investeerders, waarmee ze hun geloof in het unieke bedrijfsaanbod van anecdotes en de beweging van wereldwijde expansie onderstrepen.

Cyberbeveiligingsbedrijf ExtraHop haalt $100 miljoen aan financiering op

ExtraHop, een leider in cloud-native netwerkdetectie en -respons (NDR), kondigde aan dat het $100 miljoen aan groeikapitaal heeft verworven van bestaande investeerders in een transactie die naar verwachting begin 2024 zal worden afgesloten, onder voorbehoud van gebruikelijke sluitingsvoorwaarden.

Vicarius haalt $30 miljoen Series B-financiering op voor AI-innovaties in kwetsbaarheidsherstel

Vicarius, ontwikkelaar van vRx, het eerste volledig autonome end-to-end platform voor het herstellen van kwetsbaarheden, heeft een Serie B-financiering van $ 30 miljoen aangekondigd, geleid door cyberbeveiligingsinvesteringsbedrijf Bright Pixel (voorheen Sonae IM). AllegisCyber Capital, AlleyCorp en Strait namen deel aan de financiering. De totale financiering van het bedrijf, inclusief investeringen van eerdere investeerders zoals JVP, bedraagt nu meer dan 56 miljoen dollar.

Leverancier van identiteitsbeveiligingsoplossingen Oleria haalt $33 miljoen aan financiering op

Oleria, een bedrijf dat adaptieve en autonome identiteitsbeveiligingsoplossingen biedt, heeft $33,1 miljoen opgehaald in een Serie A financieringsronde. Deze laatste investering, die de totale financiering van het bedrijf op meer dan $40 miljoen brengt, wordt geleid door Evolution Equity Partners met deelname van Salesforce Ventures, Tapestry VC en Zscaler. Deze financieringsronde stelt Oleria in staat om meer mensen aan te nemen om de productinnovatie, inclusief AI-mogelijkheden, en de go-to-market-strategie te versnellen.

Google investeert 1 miljard dollar in datacenter Verenigd Koninkrijk

Google heeft aangekondigd dat het is begonnen met de bouw van een nieuw datacenter in Waltham Cross, Hertfordshire. Het datacenter komt op een terrein van 33 hectare dat Google in oktober 2020 heeft gekocht en zal, zodra het klaar is, bijdragen aan betrouwbare digitale diensten voor Google Cloud-klanten en Google-gebruikers in het Verenigd Koninkrijk. Het nieuwe datacenter vertegenwoordigt een investering van 1 miljard dollar in het land.

Cyberbeveiligingsstartup Silverfort haalt 116 miljoen dollar aan financiering op

Identiteitsbeveiligingsbedrijf Silverfort heeft $116 miljoen opgehaald in een late fase financieringsronde, geleid door investeringsmaatschappij Brighton Park Capital met deelname van Citi Ventures en General Motors Ventures. Silverfort wil het nieuwe kapitaal gebruiken om zijn bestaande productlijn verder te ontwikkelen en uit te breiden naar nieuwe gebieden, vertelde CEO en mede-oprichter Hed Kovetz aan Reuters.

Prompt Security komt uit stealth met $5 miljoen startkapitaal

Prompt Security, het uniforme platform voor enterprise generative AI security, is uit stealth gekomen en heeft $5M aan seed funding aangekondigd. De ronde werd geleid door Hetz Ventures met deelname van Four Rivers en prominente angels waaronder CISO’s bij Elastic en Dolby. Prompt Security helpt al tientallen high-profile bedrijven hun applicaties, werknemers en klanten te beschermen tegen nieuwe generatieve AI-gerelateerde bedreigingen.

Fusies/overnames

Nintex rondt overname van low-code platform Skuid af

Nintex, een leider in procesintelligentie en -automatisering, kondigt aan dat het zijn overname van low-code cloudplatform Skuid heeft afgerond, na de aankondiging van de dealovereenkomst op 12 december 2023. Met Skuid, een low-code cloudplatform, kunnen operationele leiders snel bedrijfsapplicaties ontwerpen en ontwikkelen voor hun afdelingen en teams. De kracht van een gecombineerd platform zal klanten in staat stellen om hun bedrijf te optimaliseren met domeinspecifieke oplossingen die configureerbaar zijn naar hun unieke behoeften en eenvoudig te bouwen en op te schalen zijn naarmate hun behoeften groeien.

SentinelOne breidt mogelijkheden voor cloudbeveiliging uit met overname van PingSafe

SentinelOne, een wereldwijde leider in AI-aangedreven beveiliging, heeft aangekondigd dat het heeft ingestemd met de overname van PingSafe. De overname van PingSafe’s cloud-native application protection platform (CNAPP) zal, in combinatie met SentinelOne’s cloud workload security en cloud data security mogelijkheden, bedrijven naar verwachting een volledig geïntegreerd platform bieden dat zorgt voor betere dekking, hygiëne en automatisering in hun gehele cloud footprint.

SoftwareOne neemt Novis Euforia over, een Spaanse leverancier van SAP- en clouddiensten

SoftwareOne Holding AG, een toonaangevende wereldwijde leverancier van software- en cloudoplossingen, heeft aangekondigd dat het Novis Euforia heeft overgenomen, een bedrijf dat SAP- en clouddiensten levert en gespecialiseerd is in het migreren en converteren van SAP-omgevingen naar SAP S/4HANA en de cloud. De overname zorgt voor een verdere uitbreiding van SoftwareOne’s SAP-praktijk en voegt een team toe met diepgaande technische expertise en sterke go-to-market- en leveringsmogelijkheden om klanten in Europa te bedienen.

Cyberbeveiligingsleider SonicWall kondigt overname van Banyan Security aan

SonicWall, wereldwijd marktleider op het gebied van cyberbeveiliging, kondigt de overname aan van Banyan Security, een toonaangevende leverancier van security service edge (SSE) oplossingen voor de moderne werknemer. Deze overname versterkt SonicWall’s portfolio door zero trust beveiliging toe te voegen waarop wordt vertrouwd door toonaangevende Fortune 100 bedrijven aan kleine bedrijven die legacy architecturen vervangen voor SSE oplossingen, waaronder Zero Trust Network Access (ZTNA).

Driven Technologies breidt expertise uit met strategische overname van ieMentor

Driven Technologies, een in NY gevestigde toonaangevende leverancier van cyberbeveiliging en clouddiensten, kondigt de overname aan van ieMentor, een Cisco Gold Partner met meerdere geavanceerde specialisaties en een sterke focus op beveiliging, netwerken, samenwerking en datacenteroplossingen. De overname betekent een aanzienlijke uitbreiding van de capaciteiten van Driven Technologies op het gebied van Cisco-vaardigheden voor beveiliging, netwerken, samenwerking (inclusief contactcentra) en datacenters.

Mimecast kondigt overname van Elevate Security aan

Mimecast Limited, een geavanceerd beveiligingsbedrijf voor e-mail en samenwerking, kondigt de overname aan van Elevate Security, een leverancier van oplossingen voor het beheer van menselijke risico’s. De overname versterkt het aanbod van Mimecast door proactief inzicht en een dieper inzicht in menselijk gedrag en risico’s te bieden, waardoor klanten de digitale werkplek beter kunnen beschermen. De financiële voorwaarden van de overname zijn niet bekendgemaakt.

Hewlett Packard Enterprise nadert $13 miljard deal om Juniper Networks te kopen

Hewlett Packard Enterprise (HPE.N) is in gesprek om Juniper Networks (JNPR.N) te kopen in een deal waarbij de netwerkapparatuurmaker wordt gewaardeerd op ongeveer $ 13 miljard, aldus Reuters. De deal zou de kunstmatige intelligentie-aanbiedingen van het bijna 100 jaar oude technologiebedrijf helpen versterken.

Zendesk tekent definitieve overeenkomst voor overname Klaus

Zendesk heeft aangekondigd een definitieve overeenkomst te hebben getekend voor de overname van Klaus, het toonaangevende AI-aangedreven kwaliteitsmanagementplatform. Met Klaus kunnen Zendesk-klanten consistente service van hoge kwaliteit leveren in elk kanaal en voor zowel menselijke als digitale agenten (bots) – dit alles terwijl de kracht van alledaagse klantinteracties wordt ontsloten om de loyaliteit te verhogen.

Delinea neemt Authomize over om uitgebreid Privileged Access Management te versterken

Delinea, een toonaangevende leverancier van oplossingen die Privileged Access Management (PAM) naadloos uitbreiden, kondigt aan Authomize, een vernieuwer in de detectie en eliminatie van identiteitsgebaseerde bedreigingen in de cloud, te hebben overgenomen. De continue detectie- en zichtbaarheidsmogelijkheden van Authomize, in combinatie met Delinea’s toonaangevende SaaS-oplossingen voor PAM, zullen het bereik van het Delinea Platform uitbreiden voor uitgebreide privileged controls in de cloud, terwijl het zijn rol uitbreidt om een sterke verdediging te bieden tegen identiteitsgebaseerde aanvallen zoals account takeovers, insider threats en lateral movement.

Milestone Technologies neemt Suyati Technologies over

Milestone Technologies, een wereldwijd bedrijf voor IT-diensten en digitale oplossingen uit Silicon Valley, kondigde de overname aan van Suyati Technologies Pvt Ltd, een IT-bedrijf dat technische diensten en oplossingen biedt op het gebied van Microsoft en Cloud Technologies, Salesforce Platform, Advanced Analytics, met hoofdkantoor in Kochi, India. De overname vergroot Milestone’s wereldwijde aanwezigheid en versterkt hun portfolio van Applications en Digital Engineering Services.

Accenture neemt Navisite over om klanten te helpen moderniseren met cloud

Accenture heeft een overeenkomst gesloten voor de overname van Navisite, een leverancier van digitale transformatie en managed services. De toevoeging van Navisite zal Accenture’s applicatie- en infrastructuurbeheer versterken en uitbreiden om klanten in Noord-Amerika te helpen hun IT te moderniseren voor het AI-tijdperk. De voorwaarden van de overname door investeringsmaatschappij Madison Dearborn Partners zijn niet bekendgemaakt.

Infosys neemt toonaangevende dienstverlener voor halfgeleiderontwerp InSemi over

Infosys, een wereldwijde leider in next-generation digitale diensten en consulting, kondigde een definitieve overeenkomst aan voor de overname van InSemi, een toonaangevende leverancier van diensten op het gebied van halfgeleiderontwerp en embedded services. Deze strategische investering versterkt Infosys’ Engineering R&D capaciteiten verder en toont haar voortdurende inzet om te co-creëren met wereldwijde klanten om hen te helpen bij hun digitale transformatie reis.

Techna-X uit Maleisië neemt 51% belang in IT-bedrijf Netsec

Techna-X Bhd (Techna-X), een in Maleisië gevestigd energieopslagbedrijf dat digitale transformatie mogelijk maakt, en IT-bedrijf Netsec Sdn Bhd (Netsec) hebben de oprichting aangekondigd van een joint venture die tot doel heeft het cyberbeveiligingslandschap in Maleisië en daarbuiten te versterken. Als onderdeel van dit strategische partnerschap zal Techna-X een belang van 51 procent in Netsec verwerven en zo hun expertise in digitale ecosystemen en energieopslag combineren met Netsec’s expertise in cyberbeveiligingsoplossingen, aldus een verklaring van het bedrijf.

IBM neemt mogelijkheden voor applicatiemodernisering over van Advanced

IBM heeft een definitieve overeenkomst getekend voor de overname van de applicatiemoderniseringscapaciteiten van Advanced, waarmee een combinatie van talent, tools en kennis wordt ingebracht om de mainframe applicatie- en datamoderniseringsdiensten van IBM Consulting te verbeteren. De geplande overname zal ons verder in staat stellen om klanten te ondersteunen bij de modernisering van mainframetoepassingen en betekent een belangrijke stap voorwaarts in IBM’s hybride cloud- en AI-strategie.

Qlik neemt Kyndi over om AI-gedreven bedrijfsresultaten te stimuleren

Qlik, wereldwijd leider in data-integratie, analytics en AI, kondigde de overname aan van cruciale intellectuele eigendommen (patenten en technologie) van Kyndi, een vernieuwer op het gebied van natuurlijke taalverwerking, zoeken en generatieve AI. Deze overname ondersteunt een transformatieve benadering van de manier waarop organisaties ongestructureerde data interpreteren en verwerken. De CEO van Kyndi en vooraanstaande AI-experts zullen zich bij Qlik voegen als onderdeel van de overname.

TRG Screen neemt Xpansion over voor gebruiksbeheer van referentiedata

TRG Screen, de toonaangevende leverancier van software voor het beheer van abonnementen en gebruik, kondigde aan dat het Xpansion heeft overgenomen, de toonaangevende leverancier van cloud-gebaseerde oplossingen voor het monitoren van het gebruik van referentiedata in de financiële dienstverlening. De overname van Xpansion zal de positie van TRG Screen als wereldwijde marktleider in oplossingen voor het beheer van marktgegevens verder versterken.

Westcon-Comstor versterkt cloudcapaciteiten met overname van AWS-servicepartner Rebura

Westcon-Comstor heeft aangekondigd dat het Rebura, een bekroonde AWS (Amazon Web Services) advanced service partner en solution provider, heeft overgenomen om zijn cloudcapaciteiten en kanaalgerichte dienstenaanbod verder te versterken. De deal stelt Westcon-Comstor partners in staat om een uitgebreide suite van AWS-oplossingen te bieden aan hun klanten, waaronder cloud consultancy, migratiediensten, FinOps, AWS Marketplace excellence en op beveiliging gerichte professionele diensten.

Stellantis neemt CloudMade’s AI-technologieën over om gepersonaliseerde mobiliteitservaring te verbeteren

Stellantis N.V. kondigde de overname aan van het artificial intelligence framework, machine learning modellen en intellectuele eigendomsrechten en patenten van CloudMade, een ontwikkelaar van slimme en innovatieve big data-gedreven automotive oplossingen. De overname – als een asset deal – zal de middellange termijn ontwikkeling van STLA SmartCockpit ondersteunen en versterkt de softwarestrategie van Stellantis zoals uiteengezet in Dare Forward 2030.

  • Gepubliceerd op 1 feb 2024 om 05:00 AM IST

Word lid van de grootste gemeenschap van IT-professionals in Zuidoost-Azië

Abonneer u op onze nieuwsbrief voor de nieuwste inzichten & analyses.

Ontvang updates op het sociale platform van je voorkeur

Volg ons voor het laatste nieuws, toegang tot evenementen en meer.Source link

Internet Blabla

Internet blabla, probeert de beste cyber security content op het internet te verzamelen en in een overzichtelijk geheel te presenteren. Er zijn meerdere artikelen die aangeleverd worden door lezers en cyber security bedrijven, daarnaast zijn er een aantal bloggers en journalisten actief met het plaatsen van actuele cyber security vraagstukken.