Cyberbeveiligingsnachtmerrie in Japan is ook het probleem van alle anderen

Cyberbeveiligingsnachtmerrie in Japan is ook het probleem van alle anderen


Kojima Industries is een klein bedrijf en weinig bekend buiten Japan, waar het bekerhouders, USB-aansluitingen en deurvakken voor auto-interieurs produceert. Maar zijn bescheiden rol in de toeleveringsketen van de auto-industrie is cruciaal. Toen het bedrijf in februari 2022 werd gehackt, kwam de hele productielijn van Toyota tot stilstand.

s Werelds best verkopende autofabrikant moest de activiteiten in 14 fabrieken stilleggen, wat ongeveer 375 miljoen dollar kostte, gebaseerd op een ruwe berekening van de verkoop- en productiegegevens. Zelfs nadat de eerste crisis voorbij was, duurde het maanden voordat Kojima zijn activiteiten weer op het oude ritme kreeg.

Het bedrijf is slechts één naam op de lange Japanse lijst van recente cyberslachtoffers. ransomware-aanvallen alleen al stegen vorig jaar met 58% in vergelijking met een jaar eerder, volgens het Nationaal Politieagentschap, en hacking-incidenten hebben tekortkomingen blootgelegd, variërend van trage reactietijden tot een gebrek aan transparantie. In een land dat vorig jaar voor 42,3 miljard dollar aan chiponderdelen exporteerde en de levering van bepaalde materialen domineert, kunnen problemen met de toeleveringsketen wereldwijde gevolgen hebben.

In een tijd van zowel verkeerde informatie als te veel informatie, is kwaliteitsjournalistiek belangrijker dan ooit.
Door u te abonneren, kunt u ons helpen het verhaal goed te krijgen.

ABONNEREN NUSource link

Internet Blabla

Internet blabla, probeert de beste cyber security content op het internet te verzamelen en in een overzichtelijk geheel te presenteren. Er zijn meerdere artikelen die aangeleverd worden door lezers en cyber security bedrijven, daarnaast zijn er een aantal bloggers en journalisten actief met het plaatsen van actuele cyber security vraagstukken.