“Database met gegevens Verizon-medewerkers via social engineering gestolen”

“Database met gegevens Verizon-medewerkers via social engineering gestolen”

Een aanvaller is erin geslaagd om door middel van social engineering toegang te krijgen tot het werkstation van een Verizon-medewerker en zo een database met gegevens van honderden werknemers van het telecombedrijf te stelen. Dat meldt Vice Magazine dat door de aanvaller werd benaderd. De aanvaller claimt dat hij een Verizon-medewerker zover wist te krijgen om hem remote toegang tot het werkstation te geven.

Via het werkstation kon de aanvaller een interne bedrijfstool gebruiken om informatie uit de personeelsdatabase te stelen. Het gaat om namen, e-mailadressen, bedrijfsidentificatienummers en telefoonnummers van honderden Verizon-medewerkers. De aanvaller vroeg Verizon om een “beloning” van 250.000 dollar voor het datalek.

Het telecombedrijf bevestigt tegenover Vice Magazine dat ze door de aanvaller zijn benaderd. Volgens een woordvoerder zou die echter niet over gevoelige informatie beschikken en is er besloten niet verder met hem te communiceren. Verdere details over de mogelijke toegang tot het werkstation van de medewerker zijn niet gegeven.

Bron: https://www.security.nl/posting/755476/%22Database+met+gegevens+Verizon-medewerkers+via+social+engineering+gestolen%22?channel=rss

Georgino van Hout

Georgino van Hout is een verslaggever voor InternetBlabla.nl. Hij heeft in het verleden voor verschillende cyber security bedrijven geblogd. Door zijn bijdragen aan InternetBlaBla, kunnen we de belangrijke zaken in cyber security blijven verslaan zodat we actueel blijven op het gebied van cyber veiligheid.