Datalek politie na diefstal van documenten met persoonsgegevens uit auto

Datalek politie na diefstal van documenten met persoonsgegevens uit auto

De politie heeft met een datalek te maken gekregen nadat vorige week donderdag uit een auto een laptoptas met documenten is gestolen. Het gaat om namen, adressen, BSN-nummers, leeftijden en andere informatie van een niet nader genoemd aantal personen.

De auto was van een student an de politieacademie die voor haar studie werkzaam is bij de politie Oost-Brabant. Voor een project binnen de eenheid waaraan zij werkte had zij een aantal documenten in haar laptoptas met daarop persoonsgegevens. Vorige week parkeerde de politiemedewerker haar auto in een parkeergarage in Eindhoven en vergat de laptoptas uit de auto te halen.

De volgende dag ontdekte ze dat er was ingebroken en diverse goederen, waaronder een laptop, usb-stick en de documenten, waren weggenomen. De politiemedewerker heeft aangifte gedaan en de politie is een onderzoek gestart naar de diefstal. De politie kan niet zeggen waarom de gegevens van de personen in de bewuste documenten voorkwamen. Wel zijn de personen in kwestie de afgelopen dagen geïnformeerd.

“Uiteraard nemen we deze zaak serieus en we betreuren het buitengewoon dat deze informatie door een menselijke fout op straat is komen te liggen”, zo laat de politie verder weten, die de dader of vinder van de documenten oproept die niet verder te verspreiden en in te komen leveren bij de politie. Er is inmiddels ook melding van het datalek gemaakt.

Bron: https://www.security.nl/posting/753388/Datalek+politie+na+diefstal+van+documenten+met+persoonsgegevens+uit+auto?channel=rss

Georgino van Hout

Georgino van Hout is een verslaggever voor InternetBlabla.nl. Hij heeft in het verleden voor verschillende cyber security bedrijven geblogd. Door zijn bijdragen aan InternetBlaBla, kunnen we de belangrijke zaken in cyber security blijven verslaan zodat we actueel blijven op het gebied van cyber veiligheid.