De groeiende omvang van Amerika’s cyberbeveiligingsbedreigingen

De groeiende omvang van Amerika’s cyberbeveiligingsbedreigingen


ABONNEE+EXCLUSIEF INTERVIEW Nu er een nieuwe taskforce voor binnenlandse veiligheid is opgericht om de bedreigingen te onderzoeken die uitgaan van zowel Peking als van steeds krachtiger vormen van kunstmatige intelligentie, worden er grotere – en misschien zelfs existentiële – vragen gesteld over het zich ontwikkelende landschap van gevaren waarmee Amerikaanse beleidsmakers worden geconfronteerd. Volgens kolonel Candice E. Frost, commandant van het Joint Intelligence Operations Center van het U.S. Cyber Command, is het duidelijk dat deze veel verder gaan dan de gebruikelijke reeks tegenstanders van Amerika.

China, Rusland, Iran en Noord-Korea krijgen niet alleen gezelschap van een groeiende groep cybercriminelen, “proxy actoren, uitgevoerd door actoren in Rusland, of elders in andere domeinen,” maar ook criminelen zonder politieke banden – van wie velen in toenemende mate profiteren van door AI aangedreven technologieën, zoals ChaptGPT, die de aard van zowel het bedrijfsleven als de nationale veiligheid kunnen veranderen.

The Cipher Brief is uitgegroeid tot de meest populaire uitlaatklep voor voormalige inlichtingenofficieren. The Cipher Brief in termen van het aantal door vormers gepubliceerde artikelen.” –Sept. 2018, Studies in Intelligence, Vol. 62

Access all of The Cipher Briefvan op nationale veiligheid gerichte deskundige inzichten door een Cipher Brief abonnee+lid te worden.Source link

Internet Blabla

Internet blabla, probeert de beste cyber security content op het internet te verzamelen en in een overzichtelijk geheel te presenteren. Er zijn meerdere artikelen die aangeleverd worden door lezers en cyber security bedrijven, daarnaast zijn er een aantal bloggers en journalisten actief met het plaatsen van actuele cyber security vraagstukken.