Deense supermarkten 7-Eleven sloten deuren wegens ransomware-aanval

De Deense supermarkten van keten 7-Eleven moesten eerder deze week wegens een ransomware-aanval de deuren sluiten, zo heeft ceo Jesper Ostergaard tegenover DR bekendgemaakt. Eerder werd er nog gesproken over een cyberaanval. Vanwege de aanval waren kassasystemen niet meer door personeel te gebruiken en konden klanten niet meer afrekenen.

Ostergaard bevestigt dat de aanvallers systemen met ransomware wisten te infecteren, waardoor alles “op zwart” ging. Het bedrijf heeft, op basis van extern advies, niet met de aanvallers gecommuniceerd en besloot alle systemen zelf opnieuw te installeren. Dankzij de beschikbaarheid van back-ups waren gisteren 169 van de winkels weer open.

Bron: https://www.security.nl/posting/764437/Deense+supermarkten+7-Eleven+sloten+deuren+wegens+ransomware-aanval?channel=rss

Georgino van Hout

Georgino van Hout is een verslaggever voor InternetBlabla.nl. Hij heeft in het verleden voor verschillende cyber security bedrijven geblogd. Door zijn bijdragen aan InternetBlaBla, kunnen we de belangrijke zaken in cyber security blijven verslaan zodat we actueel blijven op het gebied van cyber veiligheid.