‘Designers Apple zeggen nu meer rekening te moeten houden met kosten’ – IT Pro – Nieuws

‘Designers Apple zeggen nu meer rekening te moeten houden met kosten’ – IT Pro – Nieuws

Dit hoeft elkaar niet in de weg te zitten.

Toch wel, een fitness horloge zal bepaalde beperkingen hebben met betrekking tot de materialen en design. Het moet immers tegen een stootje kunnen, tegen zweet kunnen (zowel horloge als bandjes), makkelijk te bedienen zijn tijdens activiteiten, het moet een laag gewicht hebben, etc. Maar bovenal moet de prijs niet in de luxe horloge-categorie gaan vallen (en nee, de huidige prijzen voor Apple Watches zijn schijntjes t.o.v. luxe horloges).

Als je een horloge als mode-accessoire maakt dan zit ik te denken aan de categorie sierraden, niet aan fitness.

In dit geval denk ik overigens dat Ive en Apple zelf niet veel te zeggen hadden. De eerste positionering van de Apple Watch als mode-accessoire faalde behoorlijk. Het waren de gebruikers die met name voor de fitness en health-functies kozen, daarmee moest Apple die schakeling wel maken, dat was immers wat verkocht.

[Reactie gewijzigd door Aiii op 2 mei 2022 10:25]

Bron: https://tweakers.net/nieuws/196208/designers-apple-zeggen-nu-meer-rekening-te-moeten-houden-met-kosten.html

Giliam Budel

Giliam Budel is bij InternetBlabla.nl betrokken sinds 2020. Giliam is opgegroeid in een klein dorp nabij Utrecht. Ze verhuisde naar Breda om te studeren. Voordat ze betrokken raakte bij InternetBlaBla.nl heeft Giliam even als freelance journalist gewerkt bij een aantal radio stations. Daar versloeg ze politieke en economische verhalen met een digitale component.