Diablo IV-bèta gespot in code Battle.net – Gaming – Nieuws

Diablo IV-bèta gespot in code Battle.net – Gaming – Nieuws

Er zijn configuratiebestanden van de aankomende Diablo IV-bèta gevonden in de code van de Battle.net-launcher. Dit in combinatie met een recente tattooactie wijst er mogelijk op dat Blizzard in de nabije toekomst een testversie van de aankomende rpg uitbrengt.

In de configuratiebestanden wordt meermaals gerefereerd naar ‘fenris’, de codenaam die Activision Blizzard intern gebruikt voor Diablo IV. Onder meer de code "selector_display_name":"fenris#FENRIS_NAME_BETA" verwijst nadrukkelijk naar de Diablo IV-bèta. Met de bestanden wist Wowhead zelfs het installatiescherm van de game op te roepen, al kan de game niet daadwerkelijk gedownload of geïnstalleerd worden.

Hoewel Blizzard nog geen officiële datum voor de bèta van Diablo IV heeft aangekondigd, is het wel zeker dat er een testversie komt, zo blijkt uit de officiële website van de game. Daarnaast organiseerde de ontwikkelaar eind juni een actie, Hell’s Ink, waarbij er in samenwerking met selecte tattooshops gratis Diablo-tattoos weggegeven worden. Deelnemers kunnen vroegtijdige toegang tot een bèta van Diablo IV verdienen. Ook krijgen zij een gratis digitale kopie van de game. Hell’s Ink loopt tot en met 10 september, wat er waarschijnlijk op wijst dat de bèta tot die tijd niet van start zal gaan.

Diablo IV zelf heeft ook nog geen officiële releasedatum. De game werd meermaals uitgesteld en komt in 2023 uit voor de pc, PlayStation 5 en Xbox Series X en S.


Diablo IV in Battle.net, afbeelding via WowheadBron: https://tweakers.net/nieuws/199286/diablo-iv-beta-gespot-in-code-battle-punt-net.html

Giliam Budel

Giliam Budel is bij InternetBlabla.nl betrokken sinds 2020. Giliam is opgegroeid in een klein dorp nabij Utrecht. Ze verhuisde naar Breda om te studeren. Voordat ze betrokken raakte bij InternetBlaBla.nl heeft Giliam even als freelance journalist gewerkt bij een aantal radio stations. Daar versloeg ze politieke en economische verhalen met een digitale component.