DICE verwijdert Breakthrough-modus met 128 spelers uit Battlefield 2042 – Gaming – Nieuws

DICE verwijdert Breakthrough-modus met 128 spelers uit Battlefield 2042 – Gaming – Nieuws

EA en DICE verwijderen op donderdag de Breakthrough-modus met 128 spelers uit Battlefield 2042, omdat deze volgens de bedrijven te chaotisch is. De spelmodus blijft wel speelbaar met 64 spelers en Conquest blijft ook beschikbaar met 128 spelers.

De Breakthrough-variant met 128 spelers wordt in update 4.1 verwijderd, schrijft DICE. Die patch verschijnt op donderdag 19 mei. De studio schrijft tot die beslissing te zijn gekomen tijdens het herzien van de spelmodi in All-Out Warfare. “Bij Breakthrough met 128 spelers hebben we het gevoel dat de verhoogde intensiteit en chaos van de gevechten de waarde en impact van een individuele speler en squad verminderen.” Het bedrijf schrijft daarbij dat spellen met 128 spelers beter passen bij Conquest, onder andere omdat die modus grotere speelvelden heeft.

Volgens DICE hebben spelers in Breakthrough met 64 spelers meer kans om ‘samen te werken en de vijand te flankeren’. Daarbij moet het verlaagde aantal spelers op het speelveld de chaos verminderen. Het moet gebruikers ook helpen ‘de frontlinies gemakkelijker vast te houden en meer ruimte te vinden om hun individuele rollen te vervullen’.

De speelvelden Hourglass, Breakaway en Renewal blijven na update 4.1 beschikbaar als kleinere versies voor 64 spelers. Discarded, Manifest, Orbital en Kaleidoscope behouden de grotere varianten die oorspronkelijk voor 128 deelnemers bedoeld waren, ook nu het spelersaantal wordt teruggedrongen. Vermoedelijk doet de ontwikkelaar dat om de spelers beter over de map te spreiden.

Update 4.1 brengt ook verschillende bugfixes en aanpassingen aan de spelbalans met zich mee. Zo wordt de schade van de SG-36 Sentry Gun van specialist Boris teruggebracht en kan Angel niet langer armor plates aan andere spelers geven via zijn supply bag. Standaardwapens moeten ook beter te bedienen zijn met een verbeterde basisrecoil. De volledige patchnotes staan op de website van EA.

Bron: https://tweakers.net/nieuws/196968/dice-verwijdert-breakthrough-modus-met-128-spelers-uit-battlefield-2042.html

Giliam Budel

Giliam Budel is bij InternetBlabla.nl betrokken sinds 2020. Giliam is opgegroeid in een klein dorp nabij Utrecht. Ze verhuisde naar Breda om te studeren. Voordat ze betrokken raakte bij InternetBlaBla.nl heeft Giliam even als freelance journalist gewerkt bij een aantal radio stations. Daar versloeg ze politieke en economische verhalen met een digitale component.