Door ransomare getroffen tandartsketen heropent vandaag eerste praktijken

Door ransomare getroffen tandartsketen heropent vandaag eerste praktijken

De door ransomware getroffen tandartsketen Colosseum Dental Benelux heropent vandaag de eerste praktijken. De keten, die honderdtwintig praktijken in Nederland telt, werd vorige week getroffen door een ransomware-aanval en zou naar verluidt meer dan twee miljoen euro losgeld hebben betaald voor het ontsleutelen van data en voorkomen dat gestolen gegevens online werden gepubliceerd.

“Het herstel van onze systemen verloopt voorspoedig, waardoor onze eerste praktijken morgenochtend worden geopend”, aldus Colosseum Dental in een gisteren gepubliceerde update over het incident. “Naar onze huidige inzichten beschikken wij over al onze gegevens en werken met heel ons team aan het veilige herstel van onze systemen, zodat we zo spoedig mogelijk weer al onze patiënten kunnen voorzien van mondzorg en de veiligheid van hun data kunnen borgen”, zo laat de tandartsketen verder weten. Of er inderdaad een losgeldbedrag van twee miljoen euro is betaald wil het bedrijf niet zeggen.

Bron: https://www.security.nl/posting/764318/Door+ransomare+getroffen+tandartsketen+heropent+vandaag+eerste+praktijken?channel=rss

Georgino van Hout

Georgino van Hout is een verslaggever voor InternetBlabla.nl. Hij heeft in het verleden voor verschillende cyber security bedrijven geblogd. Door zijn bijdragen aan InternetBlaBla, kunnen we de belangrijke zaken in cyber security blijven verslaan zodat we actueel blijven op het gebied van cyber veiligheid.