Dreigmail Bilthovense school verstuurd vanaf gecompromitteerd e-mailaccount

Dreigmail Bilthovense school verstuurd vanaf gecompromitteerd e-mailaccount

Een dreigmail die leerlingen van een Bilthovense school gisterenavond ontvingen en ervoor heeft gezorgd dat de onderwijsinstelling vandaag is gesloten werd vanaf een gecompromitteerd e-mailaccount verstuurd. Dat laat de rector tegenover RTV Utrecht weten. In de e-mail werd gedreigd met een aanslag op de leerlingen.

Op advies van het Openbaar Ministerie, de politie en de gemeente besloot de school de deuren vandaag gesloten te houden. De leerling van wie het e-mailaccount werd gebruikt heeft hier zelf de school over ingelicht. Uit onderzoek dat volgde bleek dat er sprake was van een “onregelmatige inlog” op het account van de leerling, aldus de rector, die stelt dat de jongen niets met de bedreiging te maken heeft. De dader is nog onbekend. De politie heeft inmiddels een onderzoek aangekondigd.

Bron: https://www.security.nl/posting/755690/Dreigmail+Bilthovense+school+verstuurd+vanaf+gecompromitteerd+e-mailaccount?channel=rss

Georgino van Hout

Georgino van Hout is een verslaggever voor InternetBlabla.nl. Hij heeft in het verleden voor verschillende cyber security bedrijven geblogd. Door zijn bijdragen aan InternetBlaBla, kunnen we de belangrijke zaken in cyber security blijven verslaan zodat we actueel blijven op het gebied van cyber veiligheid.