DuckDuckGo gaat binnenkort ook trackingscripts van Microsoft blokkeren

DuckDuckGo gaat binnenkort ook trackingscripts van Microsoft blokkeren

DuckDuckGo gaat binnenkort ook trackingscripts van Microsoft in de eigen browser en extensie blokkeren zo is vandaag bekendgemaakt. DuckDuckGo kwam onlangs onder vuur te liggen omdat het third-party scripts van Microsoft op websites niet blokkeert. Het gaat hierbij om trackingscripts die websites zelfs plaatsen.

De op privacygerichte zoekmachine biedt ook een eigen browser en extensie die trackingscripts van bijvoorbeeld Facebook en Google blokkeren. Scripts van Microsoft werden echter doorgelaten. Dit zorgde voor de nodige kritiek. DuckDuckGo-oprichter Gabriel Weinberg liet op Twitter weten dat DuckDuckGo vanwege een overeenkomst met Microsoft de scripts van het techbedrijf niet mocht blokkeren. De overeenkomst met Microsoft betreft het gebruik van Bing als bron voor de DuckDuckGo-zoekmachine.

Weinberg stelt dat DuckDuckGo een dergelijke afspraak niet met andere bedrijven heeft en de trackingscripts van Microsoft komende week binnen de extensies en browser worden geblokkeerd. Daarnaast is er een aparte pagina die uitlegt hoe trackingscripts binnen DuckDuckGo worden geblokkeerd.

Bron: https://www.security.nl/posting/763821/DuckDuckGo+gaat+binnenkort+ook+trackingscripts+van+Microsoft+blokkeren?channel=rss

Georgino van Hout

Georgino van Hout is een verslaggever voor InternetBlabla.nl. Hij heeft in het verleden voor verschillende cyber security bedrijven geblogd. Door zijn bijdragen aan InternetBlaBla, kunnen we de belangrijke zaken in cyber security blijven verslaan zodat we actueel blijven op het gebied van cyber veiligheid.