DuckDuckGo verlaagt ‘ranking’ sites die Russische desinformatie verspreiden – IT Pro – Nieuws

DuckDuckGo verlaagt ‘ranking’ sites die Russische desinformatie verspreiden – IT Pro – Nieuws

Het hele probleem zit al in je eerste zin en meteen de vraag die @xwb350 ook stelt. We krijgen de feiten vaak al niet eens goed boven tafel, hoe kan je dan bepalen wat desinformatie is?

Het grotere probleem is (denk ik – en mijn mening) dit: Desinformatie is voor velen uitspraken, (kritische) vragen, visie en ideeën niet conformeert aan de norm of kritiek hebben op de zienswijze van vele.

Maar dat is geen desinformatie, dat is simpelweg informatie dat zich niet gedraagt naar de boodschap die je wilt uitdragen en niet in jouw straatje past. Ik zie het in het klein bij mijn kinderen als ze ruzie hebben ;). We gaan steeds meer naar een maatschappij toe dat je het behalve niet oneens mag zijn ook geen kritische vragen mag stellen.

Voorbeeld; als je (jij niet, maar in het algemeen) kritische vragen stelt over corona beleid of over klimaatverandering ben je lastig of een wappie.

Voor mij is desinformatie een feitelijke weergave van de gebeurtenissen.

We zijn het nu niet echt van plan; maar voordat we met zijn allen een goed gesprek kunnen hebben (om elkaar alleen nog maar te kunne begrijpen – niet eens overtuigen), zullen we eerst onze definitie van desinformatie, feiten, etc. scherp moeten krijgen.

Mensen, kijk uit dat we niet naar een samenleving gaan dat iedereen hetzelfde moet vinden; of dat het massale geluid (wat overigens niet de meerderheid hoeft te zijn) alleen te horen en vinden is.

[edit] Woordje vergeten, etc.

[Reactie gewijzigd door Amdk6II op 12 maart 2022 14:00]

Bron: https://tweakers.net/nieuws/194306/duckduckgo-verlaagt-ranking-sites-die-russische-desinformatie-verspreiden.html

Giliam Budel

Giliam Budel is bij InternetBlabla.nl betrokken sinds 2020. Giliam is opgegroeid in een klein dorp nabij Utrecht. Ze verhuisde naar Breda om te studeren. Voordat ze betrokken raakte bij InternetBlaBla.nl heeft Giliam even als freelance journalist gewerkt bij een aantal radio stations. Daar versloeg ze politieke en economische verhalen met een digitale component.