Duitse kamer van koophandel wegens “mogelijke cyberaanval” offline

Duitse kamer van koophandel wegens “mogelijke cyberaanval” offline

De Duitse kamer van koophandel (DIHK) heeft wegens een “mogelijke cyberaanval” alle systemen uit voorzorg uitgeschakeld. Daardoor zijn tal van diensten offline en is de organisatie niet via e-mail of telefoon bereikbaar. Duitsland telt 79 regionale kamers van koophandel waarvan het grootste deel afgelopen nacht het slachtoffer van de “mogelijke cyberaanval” werd.

Via de eigen website, Twitter en LinkedIn laat DIHK weten dat er wordt gewerkt aan een oplossing, beveiliging en herstel. Zo worden systemen na te zijn getest weer online gebracht, zodat diensten weer beschikbaar voor ondernemingen komen. “Zodra de veiligheid van onze systemen volledig is hersteld zullen we dit laten weten”, aldus de organisatie. Verdere details zijn niet gegeven.Bron: https://www.security.nl/posting/763722/Duitse+kamer+van+koophandel+wegens+%22mogelijke+cyberaanval%22+offline?channel=rss

Georgino van Hout

Georgino van Hout is een verslaggever voor InternetBlabla.nl. Hij heeft in het verleden voor verschillende cyber security bedrijven geblogd. Door zijn bijdragen aan InternetBlaBla, kunnen we de belangrijke zaken in cyber security blijven verslaan zodat we actueel blijven op het gebied van cyber veiligheid.