Duitse overheid adviseert om antivirussoftware Kaspersky te vervangen

Duitse overheid adviseert om antivirussoftware Kaspersky te vervangen
Door Anoniem:

Door Anoniem:

Door Anoniem: Weer framen zonder expliciet bewijs te leveren. De mogelijkheid bestaat, verdachtmaking. Het vrije Westen waar censuur wordt toegepast zonder bewijs te leveren lijkt nu het nieuwe normaal.

Logisch nadenken is wellicht al voldoende om te beseffen dat het beter is om niet meer met Kaspersky te werken.

Logisch nadenken…. Dus omdat het een Russisch bedrijf is, is het fout. Redeneer jij ook zo logisch bij de VS, Israel of alleen als het Rusland is. Waar is het bewijs dat Kaspersky fout is?

Het is nu eenmaal zo dat de overheid van elk land de wettelijke en praktische mogelijkheden heeft om een bedrijf uit dat land in te zetten voor het landsbelang .
Wettelijk – en ook praktisch – het ‘infiltreren’ van een bedrijf door personeel dat (ook) voor de nationale inlichtingendienst werkt (voor geld, of gewoon als patriot) is heel erg makkelijk wanneer dit een nationaal bedrijf is .
Of het nu met of zonder medeweten van het bedrijf is, of slechts met medeweten van enkele directieleden.

En ben je een doel van de Amerikaanse overheid, of de Israelische overheid dan moet je beslist dezelfde verdenking hebben over producten uit die landen.

Enkele voorbeelden van de VS zijn de illegale (ook volgende VS wetgeving) aftapkamer van internet verkeer bij AT&T , en het toevoegen van de backdoor-random number generator aan de NIST standaarden die “iedereen” moest gebruiken .
Sommige landen die klant waren bij Philips Crypto kregen ook crypto apparatuur met zwakke encryptie (op verzoek van de BVD & Amerikanen) .
Net als sommige (of alle?) klanten van Crypto AG uit Zwitserland – het bedrijf was eigendom van de BND (Duitsland) en CIA .
De business class van Air France werd (wordt ?) afgeluisterd door de Franse geheime diensten, voor economische spionage.

Het zal, waarschijnlijk, niet de _wens_ van Eugene Kaspersky zijn om zijn bedrijf te laten gebruiken door de Russische staat, maar ik denk niet dat hij het kan voorkomen – of zelf maar weten, als gewoon een aantal van de werknemers in het staatsbelang handelen boven het bedrijfsbelang – en landen die besloten hebben vijandig te zijn ten aanzien van Rusland doen er dan inderdaad verstandig aan om in hun vitale organisaties geen producten te gebruiken waar de Russische diensten makkelijk invloed op kunnen uitoefenen.

Bron: https://www.security.nl/posting/746584/Duitse+overheid+adviseert+om+antivirussoftware+Kaspersky+te+vervangen?channel=rss

Georgino van Hout

Georgino van Hout is een verslaggever voor InternetBlabla.nl. Hij heeft in het verleden voor verschillende cyber security bedrijven geblogd. Door zijn bijdragen aan InternetBlaBla, kunnen we de belangrijke zaken in cyber security blijven verslaan zodat we actueel blijven op het gebied van cyber veiligheid.