Duitse politie houdt man aan voor diefstal van 4 miljoen euro via phishing

Duitse politie houdt man aan voor diefstal van 4 miljoen euro via phishing

De Duitse politie heeft een 24-jarige man aangehouden op verdenking van het stelen van minstens vier miljoen euro door middel van phishing. Volgens de Duitse autoriteiten verstuurden de man en twee van zijn handlangers op grote schaal phishingmails, waarin werd gelinkt naar een phishingsite. Deze phishingsites vroegen slachtoffers om inloggegevens voor internetbankieren en een TAN-code.

Met deze gegevens konden de verdachten inloggen op de bankrekening van het slachtoffer en zo zaken als saldo en eerdere transacties zien. Vervolgens belden ze het slachtoffer en deden zich voor als bankmedewerker, waarbij het slachtoffer werd misleid om meerdere TAN-codes te verstrekken. Met deze codes konden de verdachten vervolgens geld naar andere rekeningen overmaken. De schade zou minstens vier miljoen euro bedragen. Om hun sporen te verbergen zouden de drie mannen ook ddos-aanvallen tegen banken hebben uitgevoerd.

Bron: https://www.security.nl/posting/769745/Duitse+politie+houdt+man+aan+voor+diefstal+van+4+miljoen+euro+via+phishing?channel=rss

Georgino van Hout

Georgino van Hout is een verslaggever voor InternetBlabla.nl. Hij heeft in het verleden voor verschillende cyber security bedrijven geblogd. Door zijn bijdragen aan InternetBlaBla, kunnen we de belangrijke zaken in cyber security blijven verslaan zodat we actueel blijven op het gebied van cyber veiligheid.