Dune: Spice Wars krijgt update die multiplayer toevoegt – Gaming – Nieuws

Dune: Spice Wars krijgt update die multiplayer toevoegt – Gaming – Nieuws

Ontwikkelaar Shiro Games heeft een grote update uitgebracht voor Dune: Spice Wars waarmee multiplayer wordt ondersteund. De rts-game is gebaseerd op het Dune-universum en is beschikbaar op Steam als early-accesstitel.

In een toelichting op de update meldt Shiro Games dat het nu mogelijk is om rondes te spelen waarin twee spelers het tegen twee andere spelers opnemen. De free-for-allmodus biedt ruimte aan maximaal vier spelers. Het gaat om de eerste grote update sinds de game eind april beschikbaar kwam als Steam Early Access-titel.

Spelers kunnen kiezen uit de Atreides, Harkonnen, Fremen of de Smugglers en als het maximale aantal spelers niet wordt gehaald, worden die gaten opgevuld door facties die door de kunstmatige intelligentie worden bestuurd. De moeilijkheidsgraad van de AI is in te stellen en spelers kunnen ook allerlei andere zaken aanpassen, zoals de grootte van het speelveld en de activiteit van zandwormen.

Naast de toevoeging van multiplayer zegt de ontwikkelaar dat de development trees zijn verbeterd zodat er meer synergie tussen de verschillende facties is. Ook zijn er nu meer regio’s, evenementen en politieke oplossingen beschikbaar.

Bron: https://tweakers.net/nieuws/198192/dune-spice-wars-krijgt-update-die-multiplayer-toevoegt.html

Giliam Budel

Giliam Budel is bij InternetBlabla.nl betrokken sinds 2020. Giliam is opgegroeid in een klein dorp nabij Utrecht. Ze verhuisde naar Breda om te studeren. Voordat ze betrokken raakte bij InternetBlaBla.nl heeft Giliam even als freelance journalist gewerkt bij een aantal radio stations. Daar versloeg ze politieke en economische verhalen met een digitale component.