Dying Light-ontwikkelaar Techland werkt aan fantasy-actie-rpg – Gaming – Nieuws

Dying Light-ontwikkelaar Techland werkt aan fantasy-actie-rpg – Gaming – Nieuws

Techland werkt aan een openwereldactie-rpg met een fantasysetting. De maker van de Dying Light-zombiegames wil naar eigen zeggen een ‘volledige next-gen ervaring’ maken. Wanneer het spel uitkomt, is nog niet bekend.

Inhoudelijke details over de game heeft Techland nog niet bekendgemaakt. De Poolse studio zoekt naar ontwikkelaars en heeft tal van vacatures openstaan voor het spel. Het bedrijf heeft één afbeelding met conceptart vrijgegeven. Daarop staat een jungleachtige omgeving met ruïnes.

De nieuwe game is niet gebaseerd op een bestaand verhaal of intellectuele eigendommen. De studio wil iets volledig nieuws introduceren en iets anders doen dan het de afgelopen jaren heeft gedaan. Het spel heeft voor zover bekend nog geen naam.

Techland maakte in de afgelopen jaren naam met Dying Light en Dying Light 2. Dat zijn zombiegames in een open wereld. Deel twee kwam eerder dit jaar uit en dat spel krijgt nog vijf jaar ondersteuning. Intussen werkt de studio aan de nieuwe fantasy-rpg.


Conceptafbeelding van openwereldactie-rpg in fantasysetting waar Techland aan werktBron: https://tweakers.net/nieuws/196886/dying-light-ontwikkelaar-techland-werkt-aan-fantasy-actie-rpg.html

Giliam Budel

Giliam Budel is bij InternetBlabla.nl betrokken sinds 2020. Giliam is opgegroeid in een klein dorp nabij Utrecht. Ze verhuisde naar Breda om te studeren. Voordat ze betrokken raakte bij InternetBlaBla.nl heeft Giliam even als freelance journalist gewerkt bij een aantal radio stations. Daar versloeg ze politieke en economische verhalen met een digitale component.