E Ink kondigt nieuwe kleurenpanelen aan met meer kleuren en hoger contrast – Computer – Nieuws

E Ink kondigt nieuwe kleurenpanelen aan met meer kleuren en hoger contrast – Computer – Nieuws

E Ink heeft de E Ink Gallery Plus-panelen aangekondigd, schermen die meer kleuren en een hoger contrast kunnen weergeven dan eerdere e-inkpanelen. Gallery Plus-schermen kunnen tot 60.000 kleuren laten zien en zijn vooral voor informatieschermen bedoeld.

De Gallery Plus-schermen kunnen tot 60.000 kleuren weergeven, waar de Triton-schermen maximaal 4096 kleuren kunnen laten zien. Het contrast ligt bovendien 40 procent hoger, met 14:1. E Ink wil de panelen in verschillende formaten gaan produceren, waaronder 13,3, 25,3 en 28 inch.

Het bedrijf richt zich met de panelen niet op e-readers en andere consumentenproducten, maar op informatieschermen voor bijvoorbeeld restaurants, winkels en in het openbaar vervoer. Hier moeten ze geprinte posters vervangen en daardoor zullen ze beter voor het milieu zijn, stelt E Ink. De panelen zouden weinig energie gebruiken. De twee grootste panelen zouden al gebruikt worden in de metro in Taipei.

De panelen gebruiken Advanced Color ePaper, een schermtype dat E Ink zes jaar geleden onthulde. Toen ging het om een 20″-paneel met een resolutie van 1600×2500 pixels. Dit scherm had ook een lage verversingssnelheid van twee seconden. Daarom zouden de panelen niet geschikt zijn voor e-readers, maar bijvoorbeeld wel voor informatieborden.


Vergelijking tussen E Ink Gallery en Gallery Plus

Bron: https://tweakers.net/nieuws/194784/e-ink-kondigt-nieuwe-kleurenpanelen-aan-met-meer-kleuren-en-hoger-contrast.html

Giliam Budel

Giliam Budel is bij InternetBlabla.nl betrokken sinds 2020. Giliam is opgegroeid in een klein dorp nabij Utrecht. Ze verhuisde naar Breda om te studeren. Voordat ze betrokken raakte bij InternetBlaBla.nl heeft Giliam even als freelance journalist gewerkt bij een aantal radio stations. Daar versloeg ze politieke en economische verhalen met een digitale component.