E-mailclient Mozilla Thunderbird krijgt mobiele app – Computer – Nieuws

E-mailclient Mozilla Thunderbird krijgt mobiele app – Computer – Nieuws

De makers van opensource-e-mailclient Thunderbird werken aan een app voor smartphones. Ook krijgt de interface van het programma een grote update. Deze interface en de app zijn momenteel de grootste prioriteiten van het Thunderbird-team.

Het is nog niet duidelijk naar welke platforms de app komt en wanneer die zal verschijnen, maar productmanager Ryan Lee Sipes van Thunderbird geeft op Twitter aan dat er binnenkort een versie voor smartphones komt. Het kan nog even duren voordat alle ‘synchronisatiedingen’ geregeld zijn, meldt hij.

De komst van de app is de op een na hoogste prioriteit van het team, zegt Sipes. Op de eerste plek staat het verbeteren van de gebruikersinterface en gebruikerservaring. Daarvoor moet een grote update uitkomen, maar dat ‘kost nog wat tijd’, aldus de productmanager.

Thunderbird is een gratis e-mailclient die sinds 2003 bestaat en wordt onderhouden door de Mozilla Foundation. De laatste grote release van de software voor Windows, macOS en Linux is Thunderbird 91, dat in augustus vorig jaar verscheen.


Desktopclient Mozilla Thunderbird 91Bron: https://tweakers.net/nieuws/196300/e-mailclient-mozilla-thunderbird-krijgt-mobiele-app.html

Giliam Budel

Giliam Budel is bij InternetBlabla.nl betrokken sinds 2020. Giliam is opgegroeid in een klein dorp nabij Utrecht. Ze verhuisde naar Breda om te studeren. Voordat ze betrokken raakte bij InternetBlaBla.nl heeft Giliam even als freelance journalist gewerkt bij een aantal radio stations. Daar versloeg ze politieke en economische verhalen met een digitale component.