EA gaat crossplay testen in FIFA 22 op nieuwste consoles en Stadia – Gaming – Nieuws

EA gaat crossplay testen in FIFA 22 op nieuwste consoles en Stadia – Gaming – Nieuws

Als ik eerlijk mag zijn is dat bij een game als fifa ook niet. Een keyboard is imho echt geen voordeel bij Fifa en ik zal dan ook altijd ook op pc een controller aansluiten.

Hetzelfde geldt voor CoD, waar console spelers klagen over pc gamers dat zij een muis hebben. Console spelers worden imho rijkelijk gecompenseerd door aim assist en in de potjes die ik speel merk ik weinig verschil in speler prestaties. Vaak zat controller spelers die bovenaan staan.

Wellicht als je op topniveau speelt dat t dan wat uit maakt, maar dan zet je x-play gewoon uit en klaar. (Of je sluit een muis/toetsenbord aan op je console).

Nee, ik juich dit soort dingen toe, heb zelf nooit een console gehad, en heb dus ook nooit al die games met mijn vrienden kunnen doen online die wel die console hadden. Ik kan nu CoD spelen met wie ik anders nooit samen had kunnen spelen (want no way dat ik een console ga kopen, die ervaring is t imho gewoon niet. En no way dat zij een pc willen kopen, want te duur of te weinig gebruikt).

Fifa is een grote uitzondering, ik kocht het vroeger regelmatig, maar lobbies op de pc vinden was destijds een drama. Ik heb t al jaren niet meer gespeeld dus kan niet zeggen hoe dat het nu is, maar dat EA crossplay weigert te ondersteunen (en nu klaarblijkelijk nog steeds, want het krachtigste platform krijgt het minste). Zolang EA dit blijft doen zal ik Fifa dus blijven vermijden.

Bron: https://tweakers.net/nieuws/196298/ea-gaat-crossplay-testen-in-fifa-22-op-nieuwste-consoles-en-stadia.html

Giliam Budel

Giliam Budel is bij InternetBlabla.nl betrokken sinds 2020. Giliam is opgegroeid in een klein dorp nabij Utrecht. Ze verhuisde naar Breda om te studeren. Voordat ze betrokken raakte bij InternetBlaBla.nl heeft Giliam even als freelance journalist gewerkt bij een aantal radio stations. Daar versloeg ze politieke en economische verhalen met een digitale component.