Ebusco sluit contract met Deutsche Bahn voor levering van 800 elektrische bussen – Beeld en geluid – Nieuws

Ebusco sluit contract met Deutsche Bahn voor levering van 800 elektrische bussen – Beeld en geluid – Nieuws

Het grootste deel werd er gefabriceerd, de assemblage vond vervolgens plaats in Nederland waarbij vervolgens de door Heavac gebouwde klimaatunits werden ingebouwd.

Juist en vooral die klimaatunits in combinatie met de rammelzooi van Ebusco resulteerde erin dat je noch in de zomer noch in de winter gebruik wilde maken van het Openbaar Vervoer in gebieden in- / rondom DMG gebied waar ze met die elektrische troep reden. Reason?

In de winter bevroor je zowat omdat het systeem de boel niet warm kon houden en als het dan eindelijk eens wel lukte besloegen je ramen waardoor de bussen hun routes moesten afbreken. In de zomer kon datzelfde systeem de boel niet koelen.

Niet voor niets is er toen een heel onderzoek en verhoor geweest bij PZH, niet voor niets dreigden de chauffeurs/chauffeuses met stakingen, niet voor niets was er een extreem te kort aan personeel (merendeel meldde zich gewoon ziek).

Ook in GD gebied (Groningen en Drenthe) zijn de nodige problemen geconstateerd en stonden op willekeurige momenten bussen aan de kant van de weg en dan is de ellende in U-OV gebied nog niet beschreven.

Genoeg maatschappijen in Nederland hebben hier hun les uit getrokken en verkiezen hierom dan dus ook VDL boven Ebusco.

Oh en had ik al gezegd dat het merendeel van de chauffeurs in alle drie de regio’s sarcastische grappen maakte dat ze hun gereedschapskist achter in de bus hebben staan omdat er altijd wel boutjes, moertjes, schroefjes los zitten omdat het gewoon ellendige troep is ?

[Reactie gewijzigd door DarkForce op 13 april 2022 17:47]

Bron: https://tweakers.net/nieuws/195580/ebusco-sluit-contract-met-deutsche-bahn-voor-levering-van-800-elektrische-bussen.html

Giliam Budel

Giliam Budel is bij InternetBlabla.nl betrokken sinds 2020. Giliam is opgegroeid in een klein dorp nabij Utrecht. Ze verhuisde naar Breda om te studeren. Voordat ze betrokken raakte bij InternetBlaBla.nl heeft Giliam even als freelance journalist gewerkt bij een aantal radio stations. Daar versloeg ze politieke en economische verhalen met een digitale component.