Eerste laptop van Corsair krijgt AMD-hardware en 16″-144Hz-scherm – Computer – Nieuws

Eerste laptop van Corsair krijgt AMD-hardware en 16″-144Hz-scherm – Computer – Nieuws

Corsair brengt in de zomer zijn eerste laptop uit. De gaminglaptop heeft een 1080p-webcam en een streaming command center met tien knoppen, die werkt met de Elgato Stream Deck-software. De laptop krijgt AMD-cpu’s en -gpu’s.

De Corsair Voyager-laptop krijgt ‘de nieuwste Ryzen-processors en Radeon-gpu’s’ en voldoet aan de eisen van het vorig jaar geïntroduceerde AMD Advantage Design Framework. Om daarvoor in aanmerking te komen moeten laptops onder andere zowel een AMD-cpu als -gpu hebben, FreeSync ondersteunen, voorzien zijn van goede koeling en een refreshrate van minimaal 144Hz bieden.

Corsair voorziet zijn eerste laptop van een 16″-144Hz-paneel met een resolutie van 2560×1600 pixels. Aan de bovenkant zit een 1080p-webcam en boven het toetsenbord zit een rij met knoppen voor het bedienen van de Elgato Stream Deck-software.

Wanneer de laptop precies uitkomt en wat die gaat kosten, is nog niet bekendgemaakt. AMD toonde het model tijdens zijn Computex-presentatie. Daarin laat het bedrijf ook weten dat het aantal laptops dat in aanmerking komt voor het AMD Advantage-label verdrievoudigd wordt, zonder daar verdere details over te geven. Op het moment van schrijven staan er zeven AMD Advantage-laptops op de AMD-website.

Bron: https://tweakers.net/nieuws/197070/eerste-laptop-van-corsair-krijgt-amd-hardware-en-16-inch-144hz-scherm.html

Giliam Budel

Giliam Budel is bij InternetBlabla.nl betrokken sinds 2020. Giliam is opgegroeid in een klein dorp nabij Utrecht. Ze verhuisde naar Breda om te studeren. Voordat ze betrokken raakte bij InternetBlaBla.nl heeft Giliam even als freelance journalist gewerkt bij een aantal radio stations. Daar versloeg ze politieke en economische verhalen met een digitale component.