Electronic Arts geeft voetbalgame FIFA volgend jaar nieuwe naam – Gaming – Nieuws

Electronic Arts geeft voetbalgame FIFA volgend jaar nieuwe naam – Gaming – Nieuws

Uitgever EA kondigt een nieuwe naam aan voor voetbalgame FIFA. Vanaf 2023 gaat het spel EA Sports FC heten. Dat betekent dat FIFA 23 de laatste voetbalgame wordt onder deze naam. Deze game verschijnt deze zomer nog.

Na dertig jaar krijgt voetbalgame FIFA een andere naam. De eerste versie van de game verscheen in 1993 onder de naam FIFA International Soccer. Sindsdien bracht EA elk jaar een nieuwe FIFA-game uit. De uitgever zal in 2023 wel met een nieuwe game komen, maar deze zal niet langer onder de FIFA-licentie worden uitgebracht.

Het gerucht over een naamsverandering ging al eind maart rond. Toen ontdekte journalist Jeff Grubb dat EA de nieuwe handelsmerken voor EA Sports Footballclub vastlegde. EA zou het niet eens zijn geworden over een nieuwe deal met de gelijknamige voetbalbond over het gebruik van de naam FIFA. De voetbalbond zou naar verluidt 1,2 miljard dollar willen voor een vierjarige licentie.

De voetbalbond geeft in een eigen verklaring aan dat het met andere partijen aan nieuwe voetbalgames gaat werken. FIFA-directeur Gianni Infantino “is er zeker van dat alleen de authentieke, echte games met de FIFA-naam de beste voetbalgames zullen blijven”.

Hoewel de naam van het voetbalspel verandert zal de game hetzelfde blijven, schrijft EA. De uitgever heeft naar eigen zeggen nog wel licenties voor de tienduizenden spelers, honderden teams en stadions die de recente FIFA-games ook hadden.

Onder andere Ajax heeft aangekondigd onderdeel te zijn van de nieuwe EA Sports FC-game die volgend jaar verschijnt. Dit jaar verschijnt er nog een FIFA-game die nog onder de oude licentie valt. FIFA 23 verschijnt als het goed is in de zomer.

Ajax EA Sports FC

Bron: https://tweakers.net/nieuws/196598/electronic-arts-geeft-voetbalgame-fifa-volgend-jaar-nieuwe-naam.html

Giliam Budel

Giliam Budel is bij InternetBlabla.nl betrokken sinds 2020. Giliam is opgegroeid in een klein dorp nabij Utrecht. Ze verhuisde naar Breda om te studeren. Voordat ze betrokken raakte bij InternetBlaBla.nl heeft Giliam even als freelance journalist gewerkt bij een aantal radio stations. Daar versloeg ze politieke en economische verhalen met een digitale component.