Elon Musk: direct messages Twitter moeten end-to-end encryptie krijgen

Elon Musk: direct messages Twitter moeten end-to-end encryptie krijgen

Direct messages die via Twitter worden verstuurd zouden end-to-end versleuteld moeten zijn, zo stelt Elon Musk, de nieuwe eigenaar van de microbloggingdienst. Op dit moment past Twitter geen end-to-end encryptie toe voor de privéberichten van gebruikers, waardoor derden die zouden kunnen lezen. Op Twitter stelt Musk dat direct messages end-to-end encryptie zoals Signal zouden moeten hebben. “Zodat niemand je berichten kan bespioneren of hacken.”

Recentelijk stelde de Amerikaanse burgerrechtenbeweging EFF dat Twitter de privéberichten die gebruikers onderling versturen end-to-end zou moeten versleutelen. “Het versleutelen van privéberichten zou veel doen voor het verbeteren van de veiligheid van gebruikers, en kan de redelijke angst wegnemen dat wie bij Twitter werkt, in de raad van bestuur zit of aandelen bezit, de berichten van gebruikers kan bespioneren”, aldus de EFF. “Wanneer gebruikers meer controle hebben, maakt het minder uit wie eraan het hoofd staat, en dat is goed voor iedereen.”

ImageBron: https://www.security.nl/posting/752158/Elon+Musk%3A+direct+messages+Twitter+moeten+end-to-end+encryptie+krijgen?channel=rss

Georgino van Hout

Georgino van Hout is een verslaggever voor InternetBlabla.nl. Hij heeft in het verleden voor verschillende cyber security bedrijven geblogd. Door zijn bijdragen aan InternetBlaBla, kunnen we de belangrijke zaken in cyber security blijven verslaan zodat we actueel blijven op het gebied van cyber veiligheid.