Elon Musk gebruikt niet langer belang in Tesla voor Twitter-deal – IT Pro – Nieuws

Elon Musk gebruikt niet langer belang in Tesla voor Twitter-deal – IT Pro – Nieuws

quote: Tweakers

Als de deal doorgaat wil Musk naar eigen zeggen van Twitter weer een platform maken waar mensen kunnen zeggen wat ze willen.

Dat lijkt mij hoogst onverstandig: dan verwordt Twitter tot een tweede Bitchute waar het stikt van de rechts-nationalisten, antisemieten, en racisten.

Beter is het om tweets te deleten welke het volgende bevatten:

Samenzweringstheorieën. (platte aarde, de maanlandingen zijn in scene gezet, etc….)

[doelbewust] Liegen. (dit dient dan wel middels direct bewijs te worden aangetoond voordat het bericht verwijderd wordt) Onder liegen valt bijvoorbeeld het ontkennen van de Holocaust / nepnieuws.

[doelbewust] Haatzaaien. (jihadisme, rechts-extremisme)

Links naar sexy sites. Edit: (dergelijke tweets worden altijd massaal gespammed met een winstoogmerk en zijn om die reden niet toegestaan, ook zijn zulke tweets altijd off-topic)

Misleiding (dat strikt genomen onder liegen valt). Dit betekend o.a dat het niet is toegestaan producten te verkopen waarvan de werking niet bewezen is (een homeopathisch middel tegen kanker dat wordt aangeprezen als een ‘beter’ werkend alternatief voor de reguliere aanpak).

Goedpraterij. Van zaken welke duidelijk schadelijk zijn (pedofilie). Dat echter ook weer onder liegen/misleiding kan worden geschaard.

Maar afijn, volledige freedom of speech is voor nu een utopie, en Musk is hopelijk slim genoeg om dat in te zien.

[Reactie gewijzigd door John Stopman op 26 mei 2022 11:26]

Bron: https://tweakers.net/nieuws/197258/elon-musk-gebruikt-niet-langer-belang-in-tesla-voor-twitter-deal.html

Giliam Budel

Giliam Budel is bij InternetBlabla.nl betrokken sinds 2020. Giliam is opgegroeid in een klein dorp nabij Utrecht. Ze verhuisde naar Breda om te studeren. Voordat ze betrokken raakte bij InternetBlaBla.nl heeft Giliam even als freelance journalist gewerkt bij een aantal radio stations. Daar versloeg ze politieke en economische verhalen met een digitale component.