Epic Games en LEGO gaan samenwerken aan ‘kindvriendelijke metaverse’ – Gaming – Nieuws

Epic Games en LEGO gaan samenwerken aan ‘kindvriendelijke metaverse’ – Gaming – Nieuws

Voor beide bedrijven heb ik overigens een zwak, ik gun ze het. Zolang er maar geen FB, Google of ander ‘eng’ bedrijf achter zit.

Ieder ‘eng’ bedrijf begon ooit als een handige tool, of simpelweg de beste op dat moment in de markt. Het is door tijd en de perverse drang naar steeds meer geld verdienen dat ze veranderd zijn in wat ze nu zijn.

Zo zal dit ook voor Lego en Epic gaan, als ze dit op die manier doorzetten. Sowieso is kinderen targeten met je platform voor privacyschendingen* al een issue an sich, maar waar en wanneer houdt het op? Micro-transacties zijn ze ook al bekend mee… Ik zie de leuzen ‘Koop nu deze nieuwe gave Lego-skin voor je metaverse-persona voor slechts 4,99!’ al voorbij komen…
Of nog erger, voor de buzzword bingo: iedere skin als NFT…

*) Om daadwerkelijk een VR-metaverse te kunnen creëeren, zal je redelijk wat sensoren nodig hebben; welke losstaand niet veel kwaad kunnen, maar gecombineerd veel informatie (‘maar metadata kan geen kwaad!’) over de gebruiker(s) en leefsituatie prijsgeven. Hoe groot is de ruimte? Hoe lang wordt het gebruikt? Hoe snel is de verbinding? Indien er camera’s bij zitten; wat voor soort objecten kan je detecteren? Op basis van geo-info weet je ook al in wat voor soort wijk iemand woont… (en ja, daar weten ze nu ook al een hoop van op basis van die Quest (2)… Die er hier dus ook niet in komt.)

Nu beland deze informatie niet bij een Facebook/Meta of Google, maar bij Epic en Lego; die dat vervolgens dus weer prima kunnen gebruiken om modellen op te bouwen van kinderen en hun ouders… En zo een Facebook/Meta worden.

Het moge duidelijk zijn dat de Metaverse er hier niet in komt :+

Bron: https://tweakers.net/nieuws/195356/epic-games-en-lego-gaan-samenwerken-aan-kindvriendelijke-metaverse.html

Giliam Budel

Giliam Budel is bij InternetBlabla.nl betrokken sinds 2020. Giliam is opgegroeid in een klein dorp nabij Utrecht. Ze verhuisde naar Breda om te studeren. Voordat ze betrokken raakte bij InternetBlaBla.nl heeft Giliam even als freelance journalist gewerkt bij een aantal radio stations. Daar versloeg ze politieke en economische verhalen met een digitale component.